Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Internet / Speciale /  Sticla securizată în proiecte de construcții

 Sticla securizată în proiecte de construcții

Sticla securizată laminată este o alegere excelentă pentru proiectele de construcții de cladiri la scară largă, în mod deosebit pentru că este un material durabil și sigur pentru ocupanții viitoarei clădiri. În clădirile mari, sticla securizata poate crea un mediu interior nu doar mai modern, mai stilat și mai confortabil, ci și unul mult mai sigur decât orice alt tip de sticlă ce ar putea fi folosită, fie pentru balustrade de scară sau de balcoane, fie pentru trepte, fie pentru soluții de pardoseală, fie pentru partiții de spații.

Folosită pentru fațade exterioare, sticla securizată laminată blochează zgomotul și radiațiile ultraviolete din exterior, astfel încât angajații dintr-o cladire comercială vor fi protejați de razele solare și nu vor trebui să se confrunte cu zgomotul deranjant al traficului de afară toată ziua.

Deși avantajele folosirii sticlei securizate laminate sunt foarte variate, cel mai important este cel care ține de siguranță, iar pentru aplicațiile care necesită o sticlă puternică și rezistentă la deteriorari, sticla securizată laminată este calea cea mai sigură de urmat.

Principalul avantaj este că, în cazul spargerii, straturile laminate vor impiedica împrăștierea cioburilor, în acest fel persoanele aflate în apropiere fiind în siguranță și protejate de cioburile de sticlă care rămân fixate de straturile interioare ale geamului, în loc sa zboare peste tot.

Pe de altă parte, straturile laminate care îmbracă geamul oferă și protecție suplimentară în cazul intrărilor prin efracție. Astfel, când cineva încearcă să pătrundă în cladire nu o va putea face spărgând o fereastră sau o ușă din sticlă securizată laminată, pentru că aceasta este cu mult mai solidă decât sticla obișnuită și chiar decât sticla securizată simplă. În plus, sticla laminată poate fi chiar proiectată pentru a fi rezistentă la gloanțe.

Sticla securizată laminată poate fi folosită pentru crearea de grinzi din sticlă care oferă suport structural desăvârșit (având o grosime și o lațime variabilă în funcție de sarcina pe care urmează să o suporte), pentru pardoseli din sticlă formate în general din trei foi (deși pot fi și mai multe foi, în funcție de sarcină) dintre care două preiau sarcina și una oferă siguranță, pentru balustrade (atât pentru case, cât și pentru spații publice), ca și pentru vitrine de magazine, în acest ultim caz având atât un rol anti-efracție, cât și rol de protecție.

Facebook Comments

About Mihaela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.