Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Internet / Speciale / Cum să dispui la orice oră de autonomia mașinii tale electrice?

Cum să dispui la orice oră de autonomia mașinii tale electrice?

Dacă în urmă cu câțiva ani era un soi de eveniment  când zăream în trafic o mașina cu motor electric, acum numărul celor care aleg să conducă ecologic și să renunțe la autoturismele care funcționează pe bază de benzină sau motorină este în creștere. Iar acest fapt este dovada clară că sunt tot mai evidente și mai ușor de contabilizat avantajele care vin la pachet cu această alternativă de transport prietenoasă cu mediul inconjurator.

Si nu doar conducatorii auto cu inclinatii ecologiste se orienteaza catre acest tip de transport special, din dorinta de a proteja mediul, avand in vedere ca masinile electrice nu polueaza, nu emit noxe, ci oricine realizeaza ca se poate bucura de confort sporit, precum si de o reducere semnificativa a cheltuielilor privind functionarea si intretinerea acestor autoturisme cu motor electric. Iar daca exista intr-o anumita masura o hiba, aceasta se refera, evident, la autonomia masinilor electrice, in jur de 130 de kilometri pana la a fi nevoie sa i se faca „plinul” , alaturi de numarul deocamdata insuficient de „benzinarii”  speciale la care sa se poate apela in orice moment, respectiv acele statii de incarcare electrica, nu atat de raspandite pe cat si-ar dori proprietarii de masini eco.

Asa ca ramane solutia incarcarii de acasa la priza obisnuita, dar asta presupune un interval de timp indelungat, fiind necesare pentru o incarcare completa chiar  si 13 -15 ore. Pentru a diminua considerabil timpul alocat incarcarii electrice la domiciliu, cea mai buna solutie este achizitionarea unui model de echipament special pentru acasa, vezi statii de incarcare de la Volt, respectiv din gama home line.

Cu ajutorul acestei statii, timpul necesar pentru o incarcare completa, menita sa ofere masinii maximum de autonomie,  este redus foarte mult, nefiind necesare in acest sens mai mult de doua – trei ore. Astfel, nu va mai fi nevoie, ca atunci cand se utiliza o priza obisnuita de acasa, de programarea din timp a fiecarei calatorii facute cu masina electrica.

De asemenea, statia de incarcare pentru acasa se poate monta, ca si cele obisnuite,  pe perete, intr-un loc cat mai comod pentru incarcarea masinii. Statiile home line beneficiaza de protectie impotriva supraincalzirii sau a solicitarii intense a sursei de energie, se potrivesc la orice tip de masina electrica, sunt foarte rezistente, se pot conecta la internet, sunt dotate cu led de semnalizare, sunt certificate CE, au contor pentru consumul de energie electrica si accesul la acestea poate fi oricand restrictionat.

 

 

Facebook Comments

About Mihaela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.