Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Internet / Speciale / Cum alegi aparatul de aer condiționat potrivit pentru locuința ta?

Cum alegi aparatul de aer condiționat potrivit pentru locuința ta?

 

Planuiești de mai mult timp să îți achiziționezi un aparat de aer conditionat, fie pentru că cel pe care îl folosești acum, model mai vechi,  și-a facut ani la rândul „datoria”, iar acum a cam „obosit” și nu mai dă randamentul dorit, fie urmeaza să experimentezi în premieră la tine acasă beneficiile acestui echipament performant.

Și de vreme ce te-ai decis în acest sens, nu mai are rost să aștepti următorul sezon estival pentru a te convinge încă odata de cât de mare nevoie ai de un aparat de aer condiționat, așa că bazeaza-te cu toată încrederea pe o zicere veche și înțeleaptă care te îndeamnă să-ți faci iarna car și vara sanie. În cazul tău ai să inlocuiesti în această iarnă „carul” cu aparatul de aer condiționat și este foarte posibil să faci și ceva economie la buget și să prinzi sezonul cu promoții și reduceri atractive, cu care s-ar putea să nu te mai întâlnești atunci când temperaturile ridicate de afară îsi vor face de cap și cererea pentru aceste aparate de climatizare va exploda.

Asa ca inainte de a porni efectiv la cumparaturi, schiteaza-ti o lista cu principalele criterii de care vei tine cont la cumpararea aparatului de aer conditionat, astfel incat sa stii exact ce sa cauti, fara a pierde mult timp. Astfel, odata informat cu privire la ce tipuri si modele de aparate se vor potrivi mai bine pentru a functiona cat mai eficient in casa ta, iti va fi mai usor sa te decizi. Cele mai importante criterii sunt cele referitoare la categoria in care trebuie sa se incadreze aparatul, respectiv de 7000, 9000, 12000, 15000,18000, 24000 BTU, astfel incat sa aiba eficienta maxima in functie de suprafata incaperii in care va fi instalat, nivelul consumului de energie electrica, respectiv clasa in care se incadreaza, modul cum distribuie aerul si temperatura, functiile pe care le indeplineste si de care doresti sa beneficiezi, cat de facil este modul de utilizare prin telecomanda, posibilitatea de a purifica la nivel optim aerul din camera, ce fel de senzori are in componenta, cat de compacte sunt unitatile interioare si exterioare, posibilitatile si variantele de programare dupa preferinte, cat de usor se intretine etc.

De asemenea, la alegerea aparatului de aer conditionat se va lua in considerare si cat de silentios este aparatul de climatizare pe duratat functionarii acestuia, mai ales in ceea ce priveste programele de noapte, pentru a te bucura de un somn linistit, respirand aer curat la temperatura optima.

Facebook Comments

About Mihaela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.