Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Internet / Speciale / 4 sfaturi pentru a prelungi durata de viață a bateriei auto

4 sfaturi pentru a prelungi durata de viață a bateriei auto

Înainte de toate trebuie să știti că durata de viață a unei baterii auto este fixă ​​și nu o puteți prelungi. Cu toate acestea, mulți șoferi sunt nevoiți să schimbe bateria o dată la 2-3 ani, deși durata normală de viață a unei baterii auto este de aproape 3 până la 5 ani, în funcție de marca și capacitate. Puteti preveni moartea bateriei înainte de vreme dacă urmați câteva sfaturi simple de întreținere a acesteia.

Bateria auto are rolul de a transforma energia chimică în electricitate. Aceasta furnizează la cerere o cantitate semnificativă de curent electric pentru a activa aparatele electrice de la bordul mașinii, farurile și a porni motorul. Capacitatea bateriei scade cu timpul, însă puteți încetini acest proces. Iată cum:

1.Verificarea de rutină, cel putin o data pe lună

Bornele bateriei auto corodează în timp, ducând la distrugerea conexiunii dintre baterie și vehicul. O întreținere permanentă va menține bateria curată. Proprietățile acide sau alcaline dizolvă această coroziune. Deci, puteți curăta bornele cu un lubrifiant anti-depuneri sau cu un amestec de bicarbonat de sodiu și apă sau cola pentru a elimina coroziunea. Apoi spălați cu apă și uscați cu o bucată de panză. Puneți niște vaselină pe zonele afectate pentru a preveni coroziunea.

2.Nu porniți accesoriile cu motorul oprit

Bateria este concepută pentru a furniza o scânteie bruscă pentru aprindere, nu pentru a oferi energie electrică pentru aparatura electronica și alte dispozitive pentru o perioadă îndelungată de timp. În plus, alternatorul generează electricitate și încarcă bateria când motorul este pornit. Deci, luminile, radio-ul și alte electronice pun presiune inutilă asupra bateriei și o deteriorează pe termen lung dacă sunt folosite când mașina este oprită.

3.Evitați pe cât posibil deplasările scurte

Celulele de alimentare a bateriei auto necesită un timp minim pentru a se încărca complet și pentru a funcționa cu forța maxima. Punându-le în funcțiune când ele nu sunt complet funcționale va afecta performanța bateriei. Altfel spus, trebuie să conduceți vehiculul mai des și pe distanțe mai lungi. Călătoriile mai scurte vor duce, în cele din urmă, la scaderea duratei de viața a bateriei mașinii.

4.Depozitarea corectă când nu este utilizată pentru o perioada lungă de timp

Perioadele inactive îndelungate nu sunt bune pentru sănatatea automobilului sau a bateriei. Trebuie să conduci mașina în mod regulat pentru a face ca celulele de alimentare să mențină bateria încarcată corect. În cazul în care mașina ta stă mai mult în garaj, depozitați bateria într-o cameră cu temperatură controlată si conectați-o ocazional la un încarcător.

Facebook Comments

About Mihaela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.