Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Blogosfera / Cum se fabrică tăvițele pentru portbagaj?

Cum se fabrică tăvițele pentru portbagaj?

Tăvițele pentru portbagaj oferă o protecție impresionantă interioarelor autoturismelor și reprezintă cele mai utile accesorii auto care se gîsesc la ora actuală pe piață. Aceste tăvițe portbagaj protejează interiorul impotriva scurgerilor de uleiuri sau alte substanțe care ar putea să dăuneze aspectului estetic al interiorului mașinii sau ar putea să fie destul de dificil de curățat. Un alt avantaj pe care îl aduc cu sine este posibilitatea de a păstra interiorul mașinii mereu ordonat și totul să fie depozitat în siguranță in interiorul portbagajului fără să existe pericolul vărsarii unor lichide.

 

Materialul din care sunt fabricate tăvițele pentru portbagaj

Tavitele pentru portbagaj sunt fabricate dintr-un material plastic special care are o serie de calități deosebite precum flexibilitate, durabilitate, nu lasă un miros neplăcut în interior și este rezistent la temperaturi înalte sau joase. Aceste calități sunt și cele pe care trebuie să le urmăriți atunci când doriți să achizitionați unul de pe piata. Legat de cumpararea unei tavite portbagaj, recomandarea specialistilor este aceea sa va adresati unui magazin specializat si sa nu le achizitionati din supermarketuri. Cu siguranta, daca le achizitionati din marile magazine veti fi dezamagiti de calitatea inferioara a lor desi conform pretului ar trebui sa ofere toate calitatile despre care vorbeam mai devreme.

Cauciucul este un material anacronic și prezintă numai dezavantaje atunci când este folosit ca materie primă pentru producerea tăvițelor de portbagaj. Acest material este folosit numai în câteva țări din Asia pentru producerea tăvițelor pentru portbagaj și, tot acolo, se mai produc și dintr-un material buretos, de slabă calitate cum puteți să găsiti în unele hipermarketuri.

Țările din Occident folosesc un material din cauciuc special și flexibil care aduce numai avantaje celor care aleg să își instaleze în mașini tăvițe portbagaj. Dacă în momentul în care desfaceți ambalajul și vă lovește un miros pregnant de cauciuc atunci în mod clar este vorba despre un material de slabă calitate care a fost utilizat în cadrul procesului de fabricație, iar mirosul nu trebuie să fie pus pe seama faptului că este nou întrucat acel miros cu siguranța nu va dispărea.

Semne care indică utilizarea unui material de calitate bună versus de calitate proastă

Unul dintre semnele care indică faptul că materialul utilizat pentru fabricarea unor tăvițe portbagaj de slabă calitate este îmbătrânirea materialului. Dacă s-a folost acel material din cauciuc special atunci acesta nu îmbătrânește. Tot din seria calităților pe care le prezintă acest material de calitate este faptul că se curață usor, în comparație cu unul din cauciuc de proastă calitate care pastrează foarte bine murdaria pe suprafața sa.

Materialul de calitate nu păstrează mirosurile și ceea ce veți constata la cele care nu respectă standardele de calitate este faptul că vor păstra întotdeauna mirosurile indiferent cât de bine ați curăța întreaga suprafață și indiferent de calitatea materialelor de curățare folosite.

Materialul utilizat pentru centrul tavitelor este unul siliconic antialunecare. Nu este vorba deloc despre material textil. Acest material siliconic este tratat chimic și sub presiune pentru a evita alunecarea bagajelor și a obiectelor pe care le transportați.

Facebook Comments

About Mihaela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.