Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Internet / Speciale / Te întrebi care este cel mai bun moment pentru achiziționarea unei locuințe? Află caracteristicile fiecărui sezon!

Te întrebi care este cel mai bun moment pentru achiziționarea unei locuințe? Află caracteristicile fiecărui sezon!

Achiziționarea unei locuințe proprii este un pas important pentru orice persoană. Indiferent de modul în care are loc tranzacția din punct de vedere financiar, fie prin programul Prima Casă, fie prin credit ipotecar sau cu banii jos, investiția este una pe termen lung și trebuie tratată cu seriozitate și implicare!

Foarte mulți potențiali cumpărători se întreabă care este cea mai bună perioadă pentru achiziționarea unei locuințe. Aceasta este o preocupare pertinentă, mai ales că piața suferă transformări de-a lungul unui an, existând o multitudine de factori ce duc la aceasta fluctuație. Specialiștii au analizat situația și au descoperit care sunt caracteristicile fiecărui sezon în parte, iar un astfel de ghid te poate ajuta să găsesti momentul ideal pentru a face pasul decisiv, și anume, de a deveni proprietar cu acte în regulă!

Iată ce trebuie să știi despre piața imobiliară, în funcție de sezon:

  • Primăvara

Primăvara este considerată perioada ideală atât pentru cumpărători, cât și pentru vânzători, când vine vorba despre domeniul imobiliar. Pe toate site-urile specializate, dar și pe cele ale dezvoltatorilor, precum www.romcorezidential.ro, apare o gamă variată de oferte, care pot satisface toate nevoile și toate gusturile. Nu doar natura se trezește la viață, dar și piața imobiliară. Există destule avantaje de care te poți bucura atunci când cauți o locuință în primavară. Cele mai importante sunt:

Numarul mare de oferte din care poți alege, disponibilitatea vânzătorului de a-ți răspunde la întrebări si de a-ți oferi orice informație utilă, posibilitatea de a amenaja cu ușurință locul pe care l-ai ales. De cele mai multe ori, noii proprietari își doresc să modifice imobilul, iar în lunile martie, aprilie și mai pot face acest lucru rapid și eficient, pentru a se muta cât mai repede în noua casă!

  •        Vara

Vara este puțin mai liniștită din punct de vedere imobiliar, pentru că atât cererea, cât și oferta scad simțitor. Motivele au legatură cu activitătile specifice lunilor calde, precum concedii, vacanțe, călătorii. Foarte multe persoane aleg să investească vara în relaxare și odihnă, preocupându-se mai mult de aceste aspecte. Aceste lucru nu înseamnă că nu vei găsi anunțul potrivit pentru tine chiar și în această perioadă!

  •        Toamna

Invers proporțional cu scăderea temperaturilor are loc, din nou, o creștere a ofertei pe piața imobiliară. Pentru că mulți cumpărători încep să se gândească, după finalul verii, la lucruri mai importante, aceștia încep din nou să caute locuințele ideale. Vânzătorii și dezvoltatorii știu acest lucru, așa că pun la dispoziția acestora atât apartamente, cât și case la curte. Majoritatea clienților își doresc să se mute înainte de venirea sărbătorilor, iar cei care stau cu chirie se gândesc la sumele de bani ridicate pe care le vor plati în timpul iernii (atât chiria, cât și întreținerea mai scumpă).

Chiar dacă toamna este puțin mai dificil de renovat o locuință, nu înseamnă că acest lucru este imposibil! Așadar, dacă abia în lunile septembrie, octombrie sau noiembrie ai obținut aprobarea creditului sau bugetul tău a devenit complet abia acum, ai șanse destul de mari să îți găsești locuința ideală!

  •        Iarna

Iarna vine cu un avantaj demn de luat în seamă: lipsa concurenței. Nu există foarte multe persoane care aleg să treacă printr-un întreg proces de mutare atunci când afară este frig, așa că ai mai multe șanse de a obține locuința pe care ai pus ochii, fără să îți faci griji că există cineva care face o contraofertă mai tentantă pentru actualul proprietar. În plus, pentru că cererea este mai mică, vânzătorii renunță la pretenții și sunt mai dispuși la dialog și la negocieri. Ai șansa de a obține un preț de achiziție mai bun pentru tine! Dezavantajul, în acest caz, este reprezentat de eventualele reparații, modificări sau renovari care trebuie făcute, pentru că temperaturile scăzute nu sunt ideale pentru astfel de acțiuni. Însă, dacă găsești o locuință care arată foarte bine sau care este amenajată pe gustul tau, nu vei întâmpina această problemă!

Acum ai șansa să hotărăști care perioadă din an este cea mai avantajoasă pentru tine. Nu uita, însă, că este bine să fii atent tot timpul la ofertele disponibile pe piața imobiliară, pentru că nu știi niciodată când va apărea locuința ideală pentru tine!

Facebook Comments

About Mihaela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.