Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Internet / Speciale / Coșmarurile te fac un om norocos! Iată ce spun specialiștii despre visele negative
vise

Coșmarurile te fac un om norocos! Iată ce spun specialiștii despre visele negative

Coșmarurile sau visele urâte și negatie pe care le au oamenii sunt mult mai rare decât oricare alt tip de vise pe care le ai in timpul somnului. Cu toate acestea, ele sunt mai des întâlnite decât fenomenul de teroare nocturnă, care apare cel mai des la persoanele tinere sau copii, cu vârste cuprinse între 3 și 12 ani. În cazul coșmarurilor, foarte multe persoane asociază acest tip de vise cu ceva negativ din viața lor, având scenarii în timpul somnului, legate de imagini vizuale care creează teamă, spaimă și repulsie. Ca orice alt vis, coșmarurile au fost și ele interpretate de-a lungul timpului, iar specialiștii au descoperit ce însemnatate au ele.

Ce spun aceste vise despre tine și care este cauza lor?

Psihologii au demonstrat că majoritatea viselor au ca bază conflicte din viața reală, mai ales cele din categoria conflictelor interpersonale, precum agresiune, eșec, teamă și nesiguranța de sine. Nu ar trebui să surprindă deloc faptul că teama este o emoție foarte comună pe care o declanșează coșmarurile, însă nu e o regulă ca ea sa fie prezentă în fiecare dintre ele. În urma unui studiu, experții au descoperit că majoritatea coșmarurilor se învârt în jurul unor emoții diferite de teamă, precum vina, regretul sau dezgustul.

Nu asocia cosmarurile cu ghinionul. Dacă ai coșmaruri, înseamnă că funcționezi cum trebuie.

Oamenii sănătoși fizic și psihic au coșmaruri cel puțin de două ori pe lună. Specialiștii spun că aceste vise sunt o parte absolut esențială și benefică unei dezvoltari normale, pentru ca tu să poți procesa corect emoțiile pe care le trăiești. Lucrurile care îți creează teamă sau îngrijorare în viața de zi cu zi își fac apariția în somn, prin aceste vise negative numite coșmaruri, tocmai ca tu să le poți gestiona mai bine și să îți poți da seama cum să rezolvi anumite probleme.

Coșmarurile pot defini ce fel de persoană ești

În multe cazuri, unii indivizi apreciază coșmarurile, atâta timp cât nu au puterea de a le afecta viața de zi cu zi. Ele pot fi benefice, sau chiar o bună sursă de inspirație. Cei care viseaza urât foarte des, iar coțmarurile fac parte din viața lor frecvent, tind să fie mult mai creativi și le este încurajată imaginația. În afară de faptul că unele coșmaruri pot fi foarte benefice, ele influențează, totodată, relațiile cu ceilalți oameni din viața ta și te ajută să controlezi mai bine maniera în care interacționezi cu ceilalți.

Unele coșmaruri pot aparea în urma grijii pentru bani, datorii sau alte nevoi personale pe care nu le poți îndeplini. Este recomandat ca atunci când păstrezi un astfel de stres, să cauti o rezolvare a problemei, precum un împrumut rapid online, ca cel de pe site-ul https://www.creditfix.ro/credit-ifn, în functie de nevoile tale. De cele mai multe ori, apelând la soluții ca acestea, poți elimina atât timpul pierdut, cât și de o mare parte din stres. Stresul este o sursă puternică pentru coșmaruri, care îti pot acapara chiar și momentele de luciditate, sau relația cu cei din jur. Dă click aici pentru mai multe detalii legate de împrumutul online, cât mai sigur și rapid.

De ce apar frecvent coșmarurile?

Șansele ca frecvența acestor vise să fie sporită sunt date de stările de anxietate din viața de zi cu zi, depresie sau alte probleme asemănătoare. Dacă îți sunt administrare anumite tipuri de medicamente, precum cele care te ajută să te lași de fumat sau antihismatimicele, poți dezvolta foarte usor alergii care, după cum spun specialiștii, au legatură cu calitatea somnului și, prin urmare, cu coșmarurile.

Concentrarea în exces pe propria persoană duce la stări de anxietate frecvente și, ulterior, la coșmaruri în timpul somnului. Este esențial să cunoști interpretarea viselor tale și să te ghidezi dupa ele în rezolvarea unor probleme, insă fără să te blochezi în piedicile psihologice la care te pot supune acestea uneori.

Facebook Comments

About Mihaela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.