Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Internet / Speciale / Cele mai scumpe ceasuri din lume

Cele mai scumpe ceasuri din lume

Să arunci un teanc de bani pe un ceas de mână e una dintre cele mai mari indulgențe de care se poate bucura un bărbat modern. A ieși în evidență datorită unui obiect atât de mic dar cu un impact atât de mare este apogeul rafinamentului și al eleganței. Ceasurile barbatesti variază atât ca preț cât și ca funcționalitate, astfel nu e greu să găsești o piesă orologică pentru gustul și buzunarul fiecăruia. În continuare îți vom prezenta unele dintre cele mai scumpe ceasuri pentru bărbați din întreaga lume.

Franck Muller Aeternitas Mega 4 – $1.800.000

Cu 36 de mișcări diferite și uimitoarea cifră de 1483 de piese individuale, un calendar care se întinde pe 1000 de ani și o mulțime de alte caracteristici, ceasul Franck Muller Aeternitas Mega 4 este o adevarată bijuterie a industriei orologice. Caracterizat ca fiind „Maestrul mișcărilor mecanice”, ceasornicarul elvețian a reușit să introducă un numar de utilități fară precedent în acest model de ceas, care are de asemenea un cadran din safir și un mecanism de tip turbilion.

Patek Philippe 5004T – $2.980.000

O piesă unică, produsă în 2013 special pentru licitație, este singurul ceas din titan din superba colecție 5004 care a ieșit din producție. Ceasul elvețian a creat vâlvă datorită designului ieșit din tipare cu care producatorul ne-a obișnuit adoptând în schimb un look casual-sport, colorat.

Louis Monet Meteoris Collection – $3.500.000

Numit după celebrul inventator  al cronograph-ului, Louis Monet, care a trăit în secolul 18, acest ceas bărbătesc deosebit își justifică prețul astronomic. Colecția, care este alcatuită din 4 ceasuri este alcatuită din pietre prețioase și fragmente de meteoriți. Fiecare ceas include o parte dintr-o rocă spațială diferită. De exemplu Tourbillon Mars include un fragment din meteoritul Jiddat al Harasis 479 cazut pe Pământ și vechi de 180 de milioane de ani care a aparținut planetei Marte. Destul de special dacă ținem cont că un gram de meteorit marțian se vinde cu aproximativ 1000 de dolari.

Paul Newman Rolex Daytona – $13.500.000

Cadou primit de la soția lui și inscripționat „Condu prudent!”, o referință la pasiunea lui Paul Newman de a conduce, acest ceas reprezintă Sfantul Graal al oricarui colectionar de ceasuri. Suma pentru care a fost vândut unui colecționar rămas anonim este echivalentul a 9030 de ceasuri Rolex Daytona model 2017.

Bonus: Breguet Grande Complication Marie-Antoinette – $25.000.000

Deși nu face parte din categoria ceasurilor de mână, deoarece vine dintr-un timp în care ceasurile de mâna înca nu existau, acest model creat pentru și în cinstea reginei Maria Antoaneta este încrustat în aur pur, iar cadranul permite vizualizarea tuturor componentelor din interiorul ceasului. Mecanismele complexe au fost atât de minuțios lucrate, încât această comoară a fost transmisă din tata în fiu, iar ceasul a fost complet finalizat abia după 45 de ani. Păcat că Maria Antoaneta nu a apucat să il vadă, ea a fost executată cu 34 de ani înainte ca acest ceas să vadă lumina zilei.

Sigur, aceste ceasuri nu sunt accesibile oricui, însă trebuie să recunoastem că, fie că ești pasionat sau nu, un ceas de acest gen este o adevarată piesă ireproșabilă, care merită admirația și atenția care i se oferă. Un barbat adevărat are nevoie de un ceas de mână în orice situație, iar dacă nu dispune de un buget de câteva milioane de dolari, există, din fericire și o mulțime de ceasuri bărbătesti ieftine pe MAROKO.RO, dar calitative, care pot să îndeplinească poate aceleași task-uri precum un ceas scump. Până la urmă, timpul trece la fel, fie vazut de pe un ceas de milioane de dolari, sau de pe unul cu mult mai ieftin.

Facebook Comments

About Mihaela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.