Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Internet / Speciale / Nu știm când avem nevoie de servicii de repatriere…

Nu știm când avem nevoie de servicii de repatriere…

Noi, oamenii, avem pretenția că suntem atotștiutori, dar suntem noi înșine o ecuație cu o mulțime de necunoscute. Știe cineva cu precizie de unde venim, cât durează călatoria noastră pe acest pămant și mai ales unde ne ducem?

Când în sicriu se află o persoană dragă și apropiată, ne prabușim în genunchi la propriu și la figurat, adică fizic, psihic și sufletește. Nu urlăm și nu ne batem cu capul de pereți din decență, altfel durerea este mult prea mare. Poate că ar trebui sa experimentăm din copilarie desparțirile definitive prin moarte ca fiind o șansă a unei noi calatorii, a explorării unui univers necunoscut, să acceptam ideea dispariției și desparțirii definitive. Oare nu este la fel când copilul se stabilește în America sau Japonia? Cine știe când și dacă vă veți mai vedea, dar îl știi mulțumit și esti și tu mulțumit de mulțumirea lui, oricât de dor ți-ar fi!

În prezent, datorită globalizarii, Pământul a devenit un oraș imens, iar oamenii călătoresc de la un capăt la celalalt al lui cu usurință. În acest context nu se știe când vom avea nevoie de repatriere decedati  fiindcă punctul 0 pentru fiecare dintre noi îl reprezintă locul natal.

Din Romania, tara in care te-ai nascut, pleci insotit de familie si de cei apropiati pana la cimitir in calatoria catre necunoscut, iar apartinatorii vor apela la cea mai buna firma ce ofera repatriere decedati Anglia  sa pleci din punctul in care ai vazut lumina zilei si ai umplut de bucurie casa parintilor tai.

Sa fim realisti, in cazul in care o persoana draga a decedat in afara tarii si sa nu facem experimente cu un lucru atat de serios: aducerea unui trup neinsufletit in tara, fiindca firma de profesionisti realizeaza impreuna si la timp:

  • obtinerea documentatiei care insoteste repatrierea. Transportul decedatului este obligatoriu sa fie insotit de certificat de deces international, pasaport mortuar si certificat de conservare
  • pregatirea adecvata a trupului neinsufletit si asezarea acestuia corecta in cele doua sicrie
  • sigilarea sicrielor
  • manipularea si transportul igienic al decedatului cu masini speciale si autorizate, in care se asigura temperaturi intre 3-5 grade Celsius!

Fiti tari, daca va confruntati cu un deces in familie si imaginati-va ca sfarsitul nu este aici, ci dincolo de repatriere urmeaza o alta calatorie!

 

Facebook Comments

About Mihaela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.