Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Internet / Speciale / Ce s-ar face agricultura fară ambalaje din plastic?

Ce s-ar face agricultura fară ambalaje din plastic?

Fac parte dintre aceia care au facut practica agricolă și în gimnaziu și la liceu. Fară să primim un ban, cu toate că eram minori (nu se punea problema exploatarii copilului pe atunci) aproape o lună stateam în livezile și pe câmpurile patriei la cules de prune, la cules de porumb sau la scos de cartofi. În prezent mă bucur sincer că elevii zilelor noastre nu mai știu ce este practica agricolă, mersul la școală sâmbata și alimentele de bază luate pe cartelă și rașionalizate.

Copil fiind nu am putut să nu observ lipsa de organizare de atunci. Nu aveau ambalaje și lăsau prunele culese în grămezi imense în livezile în care fuseseră culese. Erau pruni situați departe de sat, la liziera pădurii și în dimineața urmatoare când ne duceam să încărcăm cărutele sau mașinile, găseam fructele înjumătățite de urs care lăsa o mizerie și un dezastru de nedescris la fața locului.

Legumele aveau aceeași soartă, adică erau lăsate pe loc și se duceau animalele la gramadă și le mâncau și stricau, noroc că în zona noastră nu se cultivau roși, că altfel le-am fi găsit bulion la capul locului. Cartofii, ceapa și varza rezistau. Cel mai eficient mi se pare să pui ladite pentru legume pline, sortate pe categorii în camioane, iar acestea să le ducă acolo unde este nevoie de ele.

Poate ca pe atunci aveau scuze fiindca Schoellerallibert.com nu patrunsese și pe piața românească a ambalajelor, iar lumea se chinuia cu ladoaie din lemn pe care le ridicau patru oameni când erau pline, care de multe ori se rupeau și încarcatura curgea pe picioarele oamenilor.

In prezent agricultura internationala se poate bizui pe ajutorul lor indiferent ce marfuri ar transporta. Vrea un fermier sa trimita smantana vrac, pe care cumparatorul sa si-o puna in caserola, borcan sau sticla? Alege un container de pe site-ul magazinului amintit si marfa va ajunge la ce distanta este necesara, in conditii de maxima securitate.

Doreste un producator sa doneze sute de litri de suc de mere unui azil de batrani sau unui orfelinat? Tot cu logistica pusa la punct de fabricantul de ambalaje din plastic va face acest gest nobil.
Are contract un fermier cu restaurant din marile orase pentru oua lichide? Exista containere care faciliteaza transportul.

Plasticul este de calitate premium, iar multe dintre laditele pentru legume-fructe pot fi returnabile. Cele care nu se mai dau inapoi, ca sa nu ocupe loc mult in depozite pot fi pliabile.
Se intelege ca dupa ce au fost pline cu diverse lichide, containerele pot fi bine curatate sa foloseasca la transportul urmator.

Exista lazi si containere cu capac, cele cu volum mare sunt prevazute cu roti sau cu sine, fiindca producatorul de ambalaje s-a gandit sa acopere toate nevoiele oamenilor de depozitare si transport.
Strategia lor demonstreaza cei 53 de ani de experienta, fiindca sunt atat de empatici fiind gata in orice moment sa personalizeze ambalajele (producatorii de bauturi recurg la acesta tactica) si sa fabrice modele noi dupa propunerile sau proiectele clientilor.

Agricultura s-ar confrunta cu numeroase disfunctii fara ambalaje usoare, rezistente, ecologice si specializate pentru transportul diferitelor produse. Consider ca toti oamenii de afaceri trebuie sa aiba un parteneriat cu Schoellerallibert.

Facebook Comments

About Mihaela

One comment

  1. Sunt sigur ca exista sau vor exista o solutii la aceasta problema. Cum spune cineva nu exista probleme, doar solutii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.