Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Internet / Speciale / Alergatura postumă

Alergatura postumă

Alergatura postumă nu se referă la cel care a trecut în rândul celor drepți, ci la aparținători. Primul drum al supraviețuitorului este la medicul de familie. Aici se pot întampla trei lucruri:

  • medicul este plecat din localitate (poate fi și în concediu, de ce nu, fiindcă el este viu) și ești legat de mâini și de picioare. Încerci ușa încuiată a cabinetului, ți se pare că este o glumă. Știi că acasă esti asteptat cu actul.
  • la ușa medicului așteaptă doua femei însărcinate, trei mămici cu copii în brațe și doi bătrâni cu tensiune foarte mare. Ei sunt pacienți vii și repezintaă urgentele, morții mai pot aștepta. Orice situație ipotetică pleacă de la o realitate, iar la medicul meu de familie, urgențele enumerate mai sus au prioritate.
  • medicul de familie este disponibil, amabil și iti scrie urgent certificatul de deces.

Alergatura postumă a ta, în calitate de succesor nu s-a oprit aici, dacă nu ai solicitat servicii funerare de la una dintre cele mai bune firme de pompe funebre. Te întorci acasă și ai în pat un trup inert. Ai  de ales între a-l duce într-un loc unde să i se pregatească decent și igienic trupul sau să improvizati acasa un loc in care sa il spalati. Prelevarea decedatului de catre o firma de profil este urmata de toata alergatura postuma care implica intr-un mod sau altul contactul persoanelor fara pregatire speciala si fara echipamente de protectie cu un corp mort, care intra in descompunere sau in schimbari care atrag colonii de bacterii de indata ce a murit. Stiu, este mortul tau si te doare inima, dar acesta este adevarul in cazul tuturor mortilor de pe acest pamant.

Oamenii foarte sensibili nu pot sa privesca felul in care se intervine asupra unui mort, cu atat mai mult, cu cat persoana decedata le-a fost apropiata! De ce sa va incarcati cu secventele acelea macabre, cand puteti vedea decedatul in sicriu, pregatit pentru ultima ceremonie?

Prelevarea decedatului din casa este si un exercitiu premergator despartirii finale, care este iminenta. Cu cat trupul neinsufletit sta mai mult in casa, este expus tot timpul privirii, cu atat durerea devine mai greu de suportat.

La firma de pompe funebre se face si imbalsamarea profesionista, care nu da gres si care face ca inhumarea sa decurga in conditii decente.

Pastrarea cu incapatanare a mortului in casa si refuzarea imbalsamarii poate avea consecinte neplacute pentru apartinatori si pentru cei care participa la ceremonie. Stiu un caz in care un cunoscut s-a imbolnavit de hepatita fiindca s-a intalnit mai demult (acum imbalsamarea tinde sa devina obligatorie, din fericire) cu un mort care raspandea in jur un miros oribil. Acestea sunt adevaruri care dor, dar trebuie rostite. Un apartinator care nu asigura o inmormantare decenta celui drag este de condamnat, fiindca decedatul depinde de deciziile succesorului sau.

Cred că ați înteles că asumarea răspunderii în ceea ce privește înmormantarea unei persoane dragi implică enorm de multă alergatură și intervenție profesionistă, de aceea să lasam firmele de pompe funebre să îsi facă datoria!

 

Facebook Comments

About Mihaela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.