Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Recomand / Probleme cu AC-ul? Iată câteva cuvinte despe o utilizare corectă

Probleme cu AC-ul? Iată câteva cuvinte despe o utilizare corectă

Vara a venit  și odată cu începerea în forță  a anotimpului cald, șoferii au de suferit datorită caldurii foarte mari din mașini, în special dacă aceasta stă o bună perioadă în soare în mijlocul zilei mai ales pentru aceia care lucrează de exemplu la firme de curierat.

Dacă aveți nevoie de încarcarea sistemului de climatizare cu freon, incarcarefreon-auto.ro, are soluția ideală pentru orice instalație de climatizare cu freon și uleiuri de calitate la cele mai înalte standarde. Aparatura folosită este de cea mai buna calitate iar angajații experimentați și profesioniști cu siguranță nu vor da gres în realizarea procesului.

Haideți să discutăm puțin despre riscurile, mare atenție, riscurile care apar în folosirea abuzivă a aerului conditiont.

Aerul conditionat pe cât este de util și folositor, pe atât este de periulos dacă este folosit în exces și la temperaturi foarte scăzute. În cele mai multe cazuri după o folosire intensă și neadecvată a AC-ului, se lasă cu dureri de cap ori o răceala zdravană. Știm cu toții cât de urată este o răceala pe timp de vară, așa că ar trebui să te gândești de două ori inainte de a-ți transforma mașina în frigider , în special dacă afară este caniculă.  Ca totul să fie în regulă, acesta trebuie folosit cu măsura și nu la temperaturi prea scazute. Este recomandat să fie o diferență de maximum 10 grade Celsius între temperatura de afară și cea din interiorul mașinii.

În cazul sistemului de răcire manual, trebuie atenție în reglarea debitului de aer. Este indicat ca acesta să fie ceva mai mic pentru a evita îmbolnavirea și astfel temperatura din habitaclu va fi una suportabilă pentru  organism dar și constantă. Pentru a evita șocul termic, într-o zi caniculară, temepratura din mașina nu strebuie să fie mai mică de 25 – 26 grade Celsius. Cât despre temperatura ideală, asta depinde de la om la om. Unii rezistă mai bine ca alții, altora le place mai frig sau mai cald și așa mai departe. Dar cel mai indicat este să fie setat la o temperatură nici prea mare nici prea mică.

Mașinile care dispun de aer condiționat au și o opțiune de recirculare a aerului rece din habitaclu, iar în cazul în care s-a facut deja prea frig, cu această optiune, sistemul se va folosi de aerul rece din mașina, ventilându-l și păstrandu-l cât de cât constant, economisind combustibil și freon.

Cât despre mirosurile neplăcute care pot fi cauzate de ventilația mașinii nu sunt prea multe de spus. Acestea trebuie curățate și dezinfectate periodic cu produse speciale pentru a evita apariția afecțiunilor respiratorii sau alergiilor. Mucegaiul ori ciupercile microscopice își pot face apariția în gurile de ventilație datorită umezelii produse prin condensarea apei pe evaporatorul și canalele sistemului de aer condiționat. Recomandarea este ca verificarea și curățarea sistemului de AC să fie făcut într-un service autorizat care dispune de aparatură profesională.

În concluzie  recomand folosirea aerului condiționat atâta timp cât este folosit conform sfaturilor specialiștilor și medicilor, dar și sfaturilor producătorilor auto referitoare la intreținere și utilizare. Dacă vrei un lucru bine făcut, fă-l așa cum trebuie.

Facebook Comments

About Mihaela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.