Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Recomand / Obiceiuri și tradiții la nuntă

Obiceiuri și tradiții la nuntă

Buchetul, jartiera aruncată, ceva albastru fixat pe rochie, v-ați gândit oare doar o secundă să țineți seama de scopul tuturor acestor tradiții de nuntă adânc înrădăcinate? Probabil nu, pentru că sunteti ocupate cu planificarea unei nunți.

Se pare că este numit  „degetul inelar” pentru un motiv. Inelele de logodnă și de nuntă produse de Atcom sunt purtate pe cel de-al patrulea deget al mâinii stângi, deoarece se credea odată că o venă în acel deget a condus direct la inimă.

Regina Victoria este creditată cu începutul tendinței de a purta  rochiea de mireasă din lumea occidentală în 1840 – înainte de aceea, miresele purtau pur și simplu cea mai bună rochie.

În cazul în care domnișoarele de onoare sunt mai puțin entuziasmte de rochii identice, spuneți-le că sunt așa ca să le poarte  noroc! Tradiția potrivită a servitoarelor datează din epoca romană, când oamenii credeau că spiritele rele ar merge la nuntă în încercarea de a blestema mireasa și mirele. Domnișoarele de onoare au fost obligate să se îmbrace exact ca mireasa, pentru a confunda spiritele și a aduce noroc căsătoriei. Pe o notă similară, miresele poartă în mod obișnuit voaluri, deoarece grecii antici și romani credeau că o protejează de spiritele rele.

Tradiția unei mirese purtând „ceva vechi, ceva nou, ceva împrumutat, ceva albastru”, provine dintr-o rimă veche engleză. Ceva vechi reprezintă continuitate, ceva nou oferă optimism pentru viitor, ceva împrumutat simbolizează fericirea împrumutată, ceva albastru înseamnă puritate, dragoste și fidelitate.

V-ați întrebat vreodată de unde provine fraza „legarea nodului”? În multe culturi din întreaga lume – inclusiv în nunțile celtice, hinduse și egiptene – mâinile miresei și ale mirelui sunt legate în mod literal împreună pentru a demonstra angajamentul cuplului față de celălalt și noua lor legătură. Conform tradiției, mirele poartă mireasa peste prag pentru a o proteja în mod curajos de spiritele rele care se ascund mai jos.

Nunțile făcute în luna iunie nu sunt o noutate. Zeița romană Juno se pronunță asupra căsătoriei și nașterii, de aici și  popularitatea nunților în luna iunie. Luna de miere nu a fost întotdeauna atât de luxoasă. Cuplurile norvegiene s-au ascuns după nuntă și un membru al familiei le  aducea o ceașcă de vin de miere timp de 30 de zile – sau o lună – de aici originea termenului.

Facebook Comments

About Mihaela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.