Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Recomand / Lacul colorat de unghii

Lacul colorat de unghii

Deoarece este considerat un articol de lux, lacul de unghii este o parte din rutina zilnica în ceea ce privește cosmeticele. Dar unele dintre substanțele chimice folosite pentru a crea lacuri de unghii moderne sunt toxice. Aflați ce ingrediente să evitați și ce mărci omiteți din gama lor. Chiar dacă produsele de îngrijire a unghiilor sunt etichetate ca nontoxice, aplicați-le numai în zone bine ventilate și nu inhalați fumul.

Istorie

Metodele de colorare a unghiilor pot fi documentate pe parcursul istoriei produselor cosmetice. Egiptenii vechi probabil au vopsit unghiile cu henna. Lacul de unghii de astăzi este aproape în întregime o invenție din secolul XX.

Compoziţie

Lacul de unghii modern este compus din patru ingrediente de bază. Nitroceluloza sau nitratul de celuloză este agentul de formare vâscos bazic. Se adaugă rășini și plastifianți pentru a îmbunătăți flexibilitatea. Pigmenții și alți agenți de colorare completează curcubeul culorilor lacului de unghii disponibile.

Îmbunatatiri ale secolului XX pentru metodele de colorare a unghiilor vin cu un preț. Solvenții și plastifianții din vopselele de unghii sunt adesea toxici. Ingredientele de interes special includ toluen, acetat de butil, acetat de etil și ftalat de dibutil. Nu vă vor face niciodată rău când seafla pe unghii, dar dacă suntt ingerați sau inhalați, vă pot imbolnavi sau chiar vă pot ucide.

Dezbaterea ftalatului

Ftalat de dibutil, sau DBP, a fost „legat de cancer la animalele de laborator și organele subdezvoltate ale organelor genitale și alte probleme de fertilitate pe termen lung la băieții nou-născuți”, potrivit unui articol din „Pittsburgh Post-Gazette”. Lacurile profesionale pentru unghii de la Expet Nails folosite în saloane sunt scutite de legi care impun includerea ingredientelor. Se știe că toxicitatea nu este dată de nuanța lacului de unghii, ci de ingredientele din compoziția sa. De cele mai multe ori veți vedea tehnicienii în saloane că poartă o mască care acoperă nasul și gura, tocmai pentru a se proteja de vaporii emiși de oja și de praful rezultat în urma pilirii și curățării unghiilor.

Facebook Comments

About Mihaela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.