Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Blogosfera / Despre Converse Chuck Taylor All-Stars

Despre Converse Chuck Taylor All-Stars

Converse All-Star a debutat în 1917 ca un pantof sport. Au devenit repede pantofii numarul unu pentru baschet, apoi un sport relativ nou (baschetul a fost inventat de James Naismith in 1891, dar NBA nu a fost fondată pana în 1946). Până la sfârșitul anilor 1940, cea mai mare parte a NBA purta pantofii Chucks. Acesteia rămân cei mai bine vânduti pantofi de baschet din toate timpurile, chiar dacă foarte puțini oameni ii poartă pentru baschet. (Multe echipe au trecut la Adidas din piele la sfârșitul anilor ’60.)

Designul Total Star nu a fost schimbat pana in 1917

Chuck II actualizat este prima încercare reală a lui Converse de a-și actualiza produsul pilot de la începutul secolului XX. Compania este în mod rezonabil reticentă să scape lucrurile: toate stelele reprezintă majoritatea veniturilor companiei. În anii 1990, când compania a încercat să introducă All-Stars, care erau mult mai confortabili și aveau un cost de proiectare puțin mai redus.

„Ne-am gândit întotdeauna la noi ca pe o companie de încălțăminte atletică”, a spus John Spen aka  John O’Neil, care a supravegheat marketingul lui Converse din 1983 până în 1997. „Am vrut sa vindem un pantof sanatos”.

Compania înca mai confecționa pantofii sport ca adidași de baschet și în 2012, iar unii dintre adidasii săi non-Chucks sunt încă confectionați pentru a fi utilizați la plimbari confortabile.

În 1962, Converse a lansat primul său oxford Chuck Taylor All-Stars. Anterior, tocmai acesta fusese un pantof de vârf. Patru ani mai târziu, compania va introduce primele culori, altele decât alb-negru. Ulterior, peste câțiva ani, aceasta alegere a fost foarte bine primită de public, deoarece în același timp au lansat colecții de încalțăminte pentru întreaga familie. Aici ne referim atât la culori cât și la mărimi. Există pantofi Converse pentru bărbați, femei și pentru copii. Lansând varianta kids, au caștigat o nouă categorie de clienți.

Pantofii sport pentru barbati sunt în general mai căutați decât pantofii de damă sport. Deoarece femeile au o gamă variata de încaltaminte din care pot alege, bărbații nu au decât câteva categorii în care să își încadreze stilul.

 

 

 

Facebook Comments

About Mihaela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.