Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Recomand / Trei modalități prin care poți obține un zâmbet perfect

Trei modalități prin care poți obține un zâmbet perfect

Ai vrea să zâmbești cu mai multă încredere? Îti dorești o dantură perfecta – sanatoasă și strălucitoare? Ai încercat deja tratamentele alternative, dar și toate firmele de pastă de dinți făra a ajunge la rezultatul dorit? Aspectul estetic nu este singurul factor de care trebuie să ții cont atunci când iei în considerare o intervenție medicală. Deși de multe ori nu îi acordam mare importanță, sănatatea danturii este la fel de importantă ca și cea generală. Aceasta poate influența starea de spirit, prin crearea de disconfort, îngreunarea masticației și a vorbitului.

Trei procedee medicale pentru o dantură frumoasa și sănatoasă

 1. Albirea

Aspectul estetic este un element foarte important în societatea de astăzi. De aceea, nuanța dinților ne poate influența încrederea în șine și exprimarea verbală în societate. Pentru a obține rezultatele dorite este nevoie însă de timp și răbdare, astfel încat dantura să îsi recapete strălucirea treptat și să nu fie forțat smalțul.

Dacă dorești să profiți de cele mai bune servicii de ortodonție, accesează link-ul https://www.clinicadrmelnic.ro/albirea-dintilor/ și vei putea apela la cea mai bună echipă de profesioniști din domeniu, care vor fi alaturi de tine la fiecare etapă în procesul de recăpătare al zâmbetului perfect.

În funcție de stadiul danturii tale, dar și al timpului pe care vrei să îl aloci acestui procedeu, medicul îți va prezenta două modalități de albire a dinților:

 • albire profesională la cabinetul stomatologic;
 • albire profesională la domiciliu, cu ajutorul gutierelor.

Tipul de procedură recomandat pentru dantura ta trebuie să fie stabilit de către un dentist specializat în acest tratament. Înainte de a-ți implica timpul și banii într-un astfel de proces, trebuie să iei la cunoștință urmatoarele informatii:

 • ingrijirea danturii, inclusiv după albire, este esențială pentru ca rezultatele să fie păstrate pe termen lung;
 • albirea dinților realizată corect nu afectează smalțul dinților;
 • produsele folosite trebuie să fie de cea mai înaltă calitate, astfel încat doar să curațe petele de la suprafața dinților;
 • pentru rezultate optime trebuie folosită constant pasta de dinți recomandată de către medicul ortodont;
 • pot aparea mici sensibilități ale danturii;
 • plăcile dentare sau dinții falși nu se pot albi.

 2. Aparatul dentar

De cele mai multe ori, aparatul dentar este recomandat copiilor și adolescenților, însă acesta se poate aplica și persoanelor mature, dacă se află într-una dintre sițuațiile:

 • dinții sunt foarte apropiați și astfel dantura este predispusă bacteriilor din zonele unde pasta și periuta nu pot ajunge;
 • dinții sunt foarte distanțați;
 • dantura nu este dreaptă și s-a dezvoltat într-o postură incorectă care îngreunează masticația și vorbitul;
 • mușcătura nu este corect realizată și împiedică sau îngreunează mestecatul;
 • maxilarele nu sunt bine aliniate.

În urma unui consult stomatologic, poți opta în funcție de sfatul medicului, pentru unul dintre cele două tipuri de aparate dentare la Dr Melnic (fix sau mobil), unde vei beneficia de cele mai bune produse realizate din safir, ceramică sau metal.

 3. Implantul dentar

În cazul edentației (lipsa unui dinte), de cele mai multe ori se recomanda implantul dentar. Acesta reprezintă un procedeu modern prin care cu ajutorul unei tije metalice din titan este înlocuită rădăcina unui dinte, pe care se poate aplica urmatoarea lucrare dentară. Această variantă are mai multe beneficii, precum și:

 • protejarea dinților naturali;
 • oprirea atrofierii osoase;
 • ajută la recăpătarea vorbitului fluent și a masticației corecte, fară dureri sau disconfort.

Modalități pentru întreținerea unei danturi impecabile

După orice procedură medicală este nevoie de o perioadă de adaptare și recuperare a organismului. Însă acest lucru nu este de ajuns deoarece în cazul danturii, igiena corectă și constantă, dar și alimentația, pot păstra rezultatele unei interventii de success sau le pot anula. Ascultă cu atenție indicațiile doctorului care se ocupă de scopul tău și respectă-le pentru a prelungi efectele intervenției.

Cele mai bune modalități pentru păstrarea unei danturi frumoase sunt acelea care te ajută să îți păstrezi și sănătatea dentară:

 • folosește periuța și pasta de dinți pe care doctorul ți le-a sugerat, în funcție de dantura ta;
 • fă-ți un program al igienei dentare pe care să îl respecți – recomandat este să te speli pe dinți după fiecare masă sau de minim 2 ori, dimineața și seara;
 • evită lichidele și mâncărurile prea reci sau prea calde;
 • folosește ața dentară și apa de gură cu regularitate;
 • pentru orice disconfort dentar, nu amâna vizita la medic.

Sănatatea dentară trebuie să fie o prioritate pentru tine. Un zambet perfect este rezultatul unei danturi sănătoase.

Facebook Comments

About Mihaela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.