Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Blogosfera / Ce trebuie să știi despre coroana dentară și care sunt beneficiile ei

Ce trebuie să știi despre coroana dentară și care sunt beneficiile ei

Când vine vorba despre zâmbetul nostru, cu toții ne putem închipui cât de stânjenitoare pot fi problemele inestetice, și chiar pierderea anumitor funcționalități ale danturii. Iar asta pentru că, în ziua de astăzi, aspectul fizic contează deosebit de mult, iar zâmbetul este cel care întregește armonia trăsăturilor faciale, așadar este mai important decât orice altceva să ne putem mândri cu dinții noștri.

Dar ce este de făcut în situația în care un dinte are o carie prea mare pentru a mai putea fi tratat cu clasica plombă? În cele mai multe astfel de cazuri s-ar putea să fie nevoie de o coroană dentară.

De fapt, cazurile în care medicul stomatolog poate recomanda o astfel de lucrare sunt destul de multe, iar cel privind caria extinsă se numără printre cele mai întâlnite dintre ele. Într-un astfel de caz, coroana dentară te poate salva de la pierderea definitivă a respectivului dinte și înlocuirea lui cu un implant dentar, întrucât caria îl face prea fragil ca să mai aibă rezistența necesară.

Alte situații în care coroana dentară poate fi cea mai bună soluție de tratament:

  • Dinte fracturat;
  • Dinte cu aspect inestetic și culoare intensă (de obicei este vorba despre dinții foarte îngălbeniți);
  • Dinte care, în urma unui tratament endodontic, și-a pierdut din rezistență prin scoaterea nervului;
  • În cazul unui implant dentar, coroana fiind cea care îl „îmbrăcă” bontul montat în implant.

Rolul și beneficiile coroanelor dentare:

  1. Rolul estetic – așa cum era de așteptat, cel mai important rol pe care îl au coroanele dentare este cel estetic, întrucât ajută la redarea unui zâmbet frumos, lipsit de complexe! În cele din urmă, aspectul urât al danturii chiar poate avea consecințe majore asupra stimei de sine și a vieții noastre sociale.
  2. Rolul funcțional – de asemenea, extrem de important, rolul funcțional al coroanelor dentare se regăsește în masticație și pronunție, îmbunătățind considerabil atât funcția fonetică, precum și mâncatul alimentelor de orice tip, fără dureri sau disconfort.
  3. Rolul conservator – acesta se referă la conservarea și protejarea dintelui natural pe care coroana dentară îl „îmbracă”, deoarece, în lipsa unui astfel de tratament, un dinte fragil ar putea fi pierdut pentru totdeauna.

Tipuri de coroane dentare

Cele mai cunoscute astfel de lucrări protetice sunt coroana dentară din zirconiu și coroana dentară ceramică. Cea din urmă, de fapt, este și cea mai bună, câtă vreme este confecționată integral din ceramică, fără să aibe schelet din aur, titan sau alte materiale.

Totodată, coroana dentară din zirconiu este, de fapt, tot o coroană ceramică, însă concepută pe schelet de zirconiu. Este cunoscută pentru buna calitate pe care o oferă, aspectul, de asemenea, deosebit și prețul ceva mai mic decât coroana concepută integral din ceramică. De aceea, coroanele dentare din zirconiu sunt cele mai populare dintre toate!

Și pentru că a venit vorba despre costurile acestui tip de tratament, este important de subliniat faptul că prețul coroanelor dentare diferă în funcție de materialul ales și experiența tehnicianului.

Este indicat ca, atunci când te afli în situația în care ai nevoie de o astfel de lucrare, să te asiguri că apelezi la cei mai buni specialiști. Poți opta, de exemplu, pentru calitatea premium a serviciilor medicilor stomatologi de la Dent Estet, cea mai mare rețea de clinici din București.

Pentru mai multe detalii despre coroanele dentare, ofertele de care poți beneficia pentru acest tip de lucrare și detalii despre programări, vizitează dentestet.ro.

Facebook Comments

About Mihaela

2 comments

  1. Foarte bun articolul, multumesc pentru informatie.

  2. Foarte bine scris articolul, multumesc pentru postare. Am aflat niste lucruri noi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.