Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Blog / Cum te asiguri că site-ul tău este rapid și mobile friendly

Cum te asiguri că site-ul tău este rapid și mobile friendly

SEO este acronimul pentru ”Search Engine Optimization” (optimizarea pentru motoarele de căutare) și se concretizează într-un concept de marketing care constă în ”ridicarea” site-ului în primele rezultate pe paginile motoarelor de căutare. Promovarea SEO făcută corect va asigura indexarea corectă a conținutului site-ului tău pentru ca acesta să fie găsit în momentul în care sunt căutate cuvinte cheie relevante pentru businessul tău.

Motoarele de căutare 

Google folosește crawleri pentru a descoperi și a indexa tot ce apare și se dezvoltă pe Internet. Crawlerii analizează paginile și realizează un ”cuprins” al site-ului tău. Accesează fiecare link și culeg date care vor fi ulterior analizate de Google. După ce motorul de căutare colectează  datele, indexează conținutul găsit în așa fel încât să poată fi descoperit prin intermediul acestuia.

Este simplu de înțeles de ce este de dorit să fii printre primele rezultatele pe care utlizatorii le găsesc atunci când caută informații pe Google. Într-o eră a informației, viteza este vitală. Iar utilizatorii nu doresc să piardă prea mult timp în atunci când doresc să cumpere un produs sau un serviciu. Daceea primele rezultate pe care le vor descoperi  vor fi cele mai acceste și, implicit, cele care vor marca decizia de cumpărare a utlizatorilor.

Pentru a ajunge pe primele poziții din pagina de rezultate a motoarelor de căutare, serviciile SEO reprezintă soluția care te va propulsa în această direcție. Întregul proces de promovare este complex și necesită multe cunoștințe atât despre mediul online, cât și despre marketingul digital. Pentru a obține cele mai bune rezultate, este recomandat să apelezi la specialiști, fie că vorbim despre o agenție SEO sau despre freelanceri. Nu există o rețetă generală a succesului. Trebuie să găsești formula care va funcționa pentru tine.

Două dintre cele mai importante elemente care afectează indexabilitatea site-ului tău sunt optimizarea pentru dispozitivele mobile și viteza de încărcare a site-ului. În continuare voi prezenta principalele aspecte pe care trebuie să le ai în vedere în legătură cu aceste criterii de ranking.

Verificarea compatibilității site-ului cu dispozitivele mobile

2014 a fost un an de referință în industria comerțului digital, fiind primul an în care traficul provenit de pe terminalele mobile a depășit traficul provenit de pe sistemele desktop. Astfel, optimizarea pentru mobil a trecut foarte repede de la un capriciu al specialiștilor în usability într-o prioritate.

Facebook Comments

About Mihaela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.