Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Recomand / Stresul cauzează dureri de spate. Cum ne vindecăm?

Stresul cauzează dureri de spate. Cum ne vindecăm?

Stresul, cea mai comună boală a secolului 21, își pune amprenta pe toate palierele vieții noastre, afectându-ne somnul, liniștea interioară, sistemul hormonal și sănătatea coloanei.

Ce este stresul?

Stresul este resimțit la nivel interior ca o incapacitate de a face față stimulilor exteriori. Stresul poate apărea în toate domeniile noastre de activitate:

 • La job, mai ales dacă lucrăm sub presiune, dacă avem șefi extrem de inflexibili și colegi cu care nu rezonăm;
 • Acasă, dacă nu există o bună comunicare și un obiectiv comun, atunci membrii familiei nu pot trăi în armonie;
 • În mașină, la volan, la cumpărături, la masă, la restaurant, în timpul liber, în vacanțe, la îmbarcarea în avion etc.

Stresul a devenit omniprezent și creează dezechilibre interne, care apoi se manifestă extern.

Cele 4 etape de transformare a stresului în afecțiune sau boală:

Prima etapă

Stresul este perceput ca un atac psihologic. La muncă de exemplu, unul dintre angajați simte că volumul de muncă este prea mare, că șeful cere rezultate nerealiste, iar colegii sunt într-o competiție constantă pentru promovare. Acest atac psihologic, repetat zi de zi timp de câteva luni sau ani, rezultă în primă fază într-un tremur ușor al mâinilor și picioarelor.

A doua etapă

În momentul în care percepem un factor sau un stimul ca fiind stresant, corpul are un răspuns biologic standard: crește cantitatea de hormoni de stres (cortizol, adrenalină, noradrenalină).  Acest lucru duce la dilatarea pupilelor, la constricția vaselor de sânge, crește tensiunea arterială, ritmul cardiac și contracția musculară.

A treia etapă

În funcție de factorii genetici și de zonele cu o predispoziție crescută către boală, se instalează hiper-funcționarea anumitor organe sau sisteme de organe. De exemplu, tahicardie – dacă sistemul afectat este cel cardiovascular, sau o gastrită – dacă sistemul afectat este cel gastric etc.

A patra etapă

Instalarea completă a bolii în organul țintă

Din cauza faptului că această transformare în boală este treptată și se face gradual, persoana în cauza va simți că boala s-a instalat organic. Ieri era sănătoasă și astăzi, din cauze complet neștiute, este bolnavă. Ulcer, boli ale sistemului cardiovascular, hipertiroidie și afecțiuni ale coloanei.

Impactul stresului asupra afecțiunilor coloanei

Stresul poate afecta coloana prin deciziile și acțiunile care nu sunt în concordanță cu nevoile noastre. Dacă suntem stresați, atunci putem decide să stăm ore întregi în fața laptopului pentru a termina un anumit proiect.

Fără să bem apă, să mergem la toaletă sau să mâncăm la orele potrivite.

Stresul poate rezulta în decizia de a mânca mâncăruri grase, de tip junk food, mâncăruri semi-preparate și dulciuri nesănătoase.

O viață stresată și mereu pe fugă înseamnă că grija față de noi înșine scade:

 • Mai puțin timp sau timp deloc alocat mișcării fizice;
 • O alimentație dezechilibrată;
 • Lipsa meditației și observării de sine;
 • Acțiuni constante care duc la îmbolnăvire;
 • Lipsa de activități cu adevărat relaxante.

Terapia Nirvana Yoga vindecă stresul și durerile de spate

Prin practica de Nirvana Yoga putem restabili echilibrul interior de care avem nevoie și putem face acțiunile potrivite pentru a vindeca durerile de spate provocate de un stil de viață stresant.

 1. Terapie yoga
 2. Meditația Amasana
 3. Terapia Areiki
 4. Coaching de nutriție

Terapia de yoga

În funcție de gradul de afectare al coloanei, putem face o serie de exerciții pentru sănătatea acesteia: exerciții dinamice, exerciții de respirație, posturi de yoga care promovează sănătatea spatelui, tehnici de respirație și meditație.

După o ședință de yoga în care se practică relaxarea profundă, participanții se vor simți relaxați și plini de energie și vitalitate.

Meditația Amasana

Este recomandată pentru purificarea gândurilor excesive și a gândurilor negative. Este cea mai eficientă tehnică de ridicare a nivelului de energie și de schimbare a percepției către pozitiv.

Terapia Areiki

Este o terapie de vindecare cu energia forței vieții și o meditație convenabilă. Este recomandată persoanelor care au afecțiuni în corpul fizic și care suferă de stres cronic.

Coachingul de nutriție

Ajută fiecare participant să aducă obiceiuri pozitive în modul în care gândește și pune în practică acțiunea de a mânca. Fie că este vorba de schimbarea stilului de viață, de a slabi sau de a se îngrășa, o alimentație echilibrată, bazată pe satisfacerea nevoilor, adaptată la jobul și la situația familială a fiecărei persoane este răspunsul corect pentru o viață echilibrată, lipsită de stres și boală.

Pentru mai multe detalii despre cursuri și despre cum te poate ajuta yoga și pe tine, o poți contacta pe Veronica la telefon 0733756897 sau prin email la yogi@nirvanayoga.ro.

Studioul Nirvana Yoga este situat pe Strada Batiște, nr 28, et 1, București, Sector 2. 

Facebook Comments

About Mihaela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.