Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Internet / Speciale / Scapă de dăunători pentru totdeauna

Scapă de dăunători pentru totdeauna

Dăunătorii. Dacă ar fi să definim acest cuvțnt conform DEX-ului, atunci am spune că dăunătorul este un „organism animal sau vegetal care atacă plante, culturi agricole sau animale, provocând pagube.” Logic vorbind, nu ne dorim să avem de a face cu așa ceva, așa că vrem să scăpăm de dăunători cât de repede cu putință, sau mai bine spus înainte ca aceștia să și apară.

Dar cine poate fi, mai exact dăunător? General vorbind, dăunător poate fi și acea plantă parazită care crește în grădina ta și astfel fură lumina și substanțele nutritive care ar fi trebuit să ajungă la planta ta. E simplu să scapi de astfel de dăunători, pur și simplu o smulgi și problema este rezolvată.

Însă ce ne facem cu dăunătorii mai stăpâni pe situație, mai mișcători ca să spunem așa? Dacă ar fi să facem o listă cu majoritatea dăunătorilor care apar, mai ales la sate, aceasta ar putea fi destul de lungă. Am începe mai întâi cu rozătoarele care sunt prezente pretutindeni, asta și grație vitezei cu care se înmulțesc, și vom continua mai apoi cu dăunătoarele din pământ, care îți atacă plantele și le rod rădăcinile. Și lista încă nu e gata. Am putea să amintim aici și de dăunătoarele care zboară, și care decid să-și facă de cap prin plantațiile tale și să-ți fure puțin din recoltă, sau cu dăunătoarele mari și carnivore care sunt în căutare de ceva hrană proaspătă și găinile tale i-au părut foarte apetisante.

Așadar, lista de dăunători este lungă. Există foarte mulți, și ecam greu să te ferești de tot. Poate plantele parazite le smulgi, pentru rozătoare apelezi la binecunoscuta capcană cu brânză, pentru cârtițe, le intimidezi cu câteva bețe înfipte în pământ, păsările le poți speria cu o sperietoare improvizată și vulpea cu câteva petarde, dar sunt aceste soluții eficiente și de durată?

Poate rozătoarele nu mai sunt așa prostuțe încât să se lase păcălite de o bucată de brânză, poate cârtița nu se mai sperie de un simplu băț, poate păsările râd când văd sperietoarea și vulpea nu se mai lasă intimidată de petarde. Ce rămâne de făcut în acest caz?

Soluția e simplă. Scapă de dăunători pentru totdeauna cu aparatele ce funcționează pe bază de ultrasunete. Gândește-te că îți iei de o grijă doar folosindu-te de un singur aparat! E suficient să-i oferi o sursă de energie, și acesta va începe să emită niște semnale care îi vor deranja pe dăunători și îi vor face să stea departe de curtea ta.

Astfel nu mai ești nevoit să inventezi tot felul de capcane și să-ți bați capul cu prea multe lucruri, când toată treaba o face aparatul! Acestea au arii de acțiune destul de mari astfel încât poți fi sigur că îți protejează întreaga curte de dăunători! De tot felul de dăunători! Rozătoarele, gândacii, păsările, cârtițele, vulpile, dihorii, nimeni nu va mai prezenta vreo amenințare pentru casa ta, plantația ta, sau viețuitoarele din gospodăria ta, pentru că aparatul cu ultrasunete îi va intimida și nu se vor mai apropia niciodată!

Facebook Comments

About Mihaela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.