Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Internet / Speciale / Cizmele UGG – ce sunt și cum au apărut?

Cizmele UGG – ce sunt și cum au apărut?

La categoria cizme damă intră mai multe tipuri de cizme și mai multe modele clasificate în funcție de specificul lor. Cizmele pentru femei nu se clasifică doar în cizme damă ieftine și scumpe și sunt tot felul de modele de cizme iarnă unele cu denumiri specifice.

Acest lucru se aplică în mod clar pentru cizme UGG. Acestea sunt un model de încălțăminte de iarnă care au câștigat foarte mult teren în ultima vreme. Sunt un tip unisex de cizme de piele originare din Australia și Noua Zeelandă. În general, cizmele sunt fabricate din piele de oaie cu două fețe, cu blăniță în interior, o suprafața exterioară căptușită și o talpă sintetică. Pe lângă cizme UGG piele există și cele din alte materiale. Termenul, originar din Australia, inițial pentru încălțămintea utilitară purtată pentru căldură și care era adesea purtată de surferi în anii 1960, a devenit utilizat azi la nivel universal.

În anii ’70, cele mai cunoscute erau clasicele modele de cizme peste genunchi până când cizmele UGG au fost introduse în cultura surf-ului în Regatului Unit. Cizmele din piele de oaie au devenit o tendință de modă în S.U.A. la sfârșitul anilor 1990 și o tendința la nivel mondial la mijlocul anilor 2000. În Australia, ele sunt purtate predominant că papuci. Pot fi găsite de foarte multe ori și sub formă de cizme velur.

Litigiile anterioare dintre unii producători de cizme din piele de oaie sunt inseparabile de o marcă comercială sau de un termen generic și, prin urmare, nu sunt eligibile pentru protecția mărcii. Există mai mult de 70 de mărci comerciale înregistrate în diferite logo-uri și modele în Australia și Noua Zeelandă, care sunt considerate o referință la un tip de încălțăminte.

În afara Australiei și Noii Zeelande, UGG este un brand fabricat de Deckers Corporation, cu sediul în California, cu linia de producție în China și cu mărci înregistrate în peste 130 de țări din întreaga lume, inclusiv SUA, Marea Britanie, Canada și China.

Există în categoria UGG și cizme piele întoarsă ceea ce dovedește cât de permisiva a devenit acum această industrie. Un producător remarcabil din Australia și Nouă Zeelandă este Luda Productions of Australia, care deține aproximativ 75% din cotă de piață din Australia. Deckers este principalul producător de încălțăminte în afara Australiei. Până în 2010, vânzările la nivel mondial realizate de producătorii australieni, împreună cu 5,9% din vânzările de ghete de la Deckers UGG, au dominat pe piață mondială.

Facebook Comments

About Mihaela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.