Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Internet / Speciale / 5 trucuri pe care să le folosești când îți mobilezi apartamentul

5 trucuri pe care să le folosești când îți mobilezi apartamentul

Mobilarea apartamentului poate fi o aventură. Ca să eviți un final nefericit, trebuie să evaluezi riscurile și să îți creezi o strategie. În cazul în care nu ai studii de specialitate în design interior, ai nevoie de această strategie care să te ghideze când nu vei știi cum să continui. Cred că e important să citești despre cum se mobilează un apartament, iar un loc bun de unde poți începe este internetul.

În acest articol, te invit să-ți începi aventura citind câteva trucuri pe baza cărora poți hotărî ce urmează să faci mai departe pentru a-ți decora casa cu succes. Pregătit? Să începem!

  1. Stabilește care e bugetul

Cu toții ne dorim o casă frumoasă, care să aibă stil și să ne reflecte personalitatea. Totuși, această speranță poate duce la cheltuieli inutile pe obiecte care nu se potrivesc în casa ta. Îți recomand să îți setezi un buget pentru fiecare cameră înainte să te apuci să cauți mobilă. În orice caz, e bine de știut că poți găsi canapele și colțare extensibile aici, iar pentru paturi de dormitor poți opta pentru același site, pentru că oferă o gamă largă de produse din care poți alege pe baza bugetului stabilit de tine.

  1. Măsoară

Niciodată o canapea nu poate fi prea mică, dar de cele mai multe ori, când oamenii estimează în loc sa măsoare, își iau canapele prea mari. Riscul pe care ți-l asumi dacă nu faci măsurători e absolut inutil. Îți recomand să măsori mai întâi pereții, iar apoi să te gândești cum ai vrea să așezi mobila. În funcție de asta, poți segmenta camera și alege lungimea maximă pentru piesele de mobilier și accesoriile care îți vor îmbogăți apartamentul.

  1. Mobilează câte o cameră, pe rând

Alege prima cameră pe care vrei să o mobilezi în funcție de nevoile cele mai urgente. Dacă nu ai unde să dormi, poți începe cu dormitorul. Pe de altă parte, dacă nu ai astfel de urgențe de gestionat, o idee bună este să începi cu sufrageria, aceasta fiind cea mai folosită și vizitată cameră pe timp de zi.

  1. Ai mereu în minte imaginea finală

E important să ai imaginea de ansamblu a casei tale după ce vei fi terminat renovarea pentru că te va ajuta să rămâi concentrat. Dacă începi să îți iei câte o masă, o plantă, un covor sau o perdea, atunci e foarte posibil ca, la final, să îți iasă un fel de turn Babel, un apartament mult prea eclectic pentru a putea fi folosit cu plăcere.

  1. Mai cere o părere

Dacă nu ești sigur de alegerea pe care urmează să o faci în legătură cu culorile, materiale sau formele mobilei tale, îți recomand să ceri și părerea altor oameni. Dacă ai prieteni specialiști în design interior, întreabă-i fără jenă ce cred despre planurile tale. Dacă nu ești atât de norocos, și părerea unui prieten nespecializat te poate scoate din impas. Important este să nu disperi și să eviți pe cât posibil să iei decizii pripite.

În final, sper că am reușit să îți fac o introducere în arta de a mobila un apartament. Îți recomand să continui să citești materiale de specialitate care te pot ghida înspre decorarea unui apartament de vis. Spor!

 

 

Facebook Comments

About Mihaela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.