Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Campanii / Ce trebuie să știți despre anvelopele offroad

Ce trebuie să știți despre anvelopele offroad

Autovehiculele 4×4 de teren trebuie dotate corespunzător cu un set complet de anvelope offroad. Este important să puneţi patru cauciucuri de acelaşi tip, pentru o funcţionalitate maximă şi siguranţă la bord. Design-ul şi structura pneurilor offroad sunt special gândite şi proiectate pentru a asigura bune condiţii de rulare pe orice tip de teren: pe suprafeţe accidentate, pline de nisip sau noroi. Aveţi la dispoziţie mai multe dimensiuni, modele şi tipuri de cauciucuri offroad, aşa că ne-am gândit să va ilustrăm pe scurt câteva dintre ele.

În general, anvelopele 4×4 destinate activităţilor de offroad au gravat pe flancuri marcajul all season, lucru care înseamnă că acestea pot fi folosite cu succes, indiferent de sezon. Este adevărat că nu orice model de anvelope all season poate să ofere abilităţi de offroad. În acelaşi timp, statisticile ne arată că numeroase vehicule 4×4 sunt direct echipate din fabrică cu astfel de roţi, iar capacitatea lor de a asigura aderenţa în condiţii de ploaie, cât şi pe carosabil uscat, reprezintă un criteriu de luat în calcul.

Cauciucurile all terrain, pe scurt AT, reprezintă acele anvelope concepute să ofere un plus de versatilitate, dar fără a excela într-un segment particular. Ele sunt de fapt fabricate pentru rularea pe acele circuite caracterizate printr-o dificultate de la uşor spre mediu, fiind inclusiv utilizabile pe asfalt. Anvelopele cu care va puteţi deplasa pe orice tip de teren sunt folosite adeseori pentru a dota SUV-uri şi camioane uşoare.

Drept particularităţi, ele pot fi descrise prin flancurile întărite, ce permit evitarea riscurilor de înţepare, tăiere sau zgâriere atunci când efectuaţi trasee pe un teren accidentat. Bandă de rulare include nişte spaţii mai mari, pentru a facilita înlăturarea noroiului. Hilserv vă pune la dispoziţie o gama diversificata de cauciucuri pentru turisme si SUV-uri provenind de la producători renumiţi precum BF Goodrich, Continental, Dunlop, Goodyear şi mulţi alţii. Majoritatea noilor anvelope SUV sunt proiectate în mod special pentru a permite circularea pe asfalt, iar în această categorie intră şi cele din prima echipare, adică direct din fabrică.

Un alt tip de anvelope, cele offroad extreme, sunt anume fabricate pentru a face faţă cu brio oricărei provocări pe terenurile accidentate. Ele prezintă avantajul că asigura deplasarea pe suprafeţe înzăpezite, acoperite de nisip, pline de noroi sau facilitează “căţăratul pe pietre”, dispunând de o structura mai întărită, realizată din materiale rezistente. Pe acestea, este preferabil să nu le folosiţi pe asfalt!

Liniile de anvelope destinate activităţilor offroad se bucură de un design mai agresiv, din care fac parte adesea blocurile robuste, puternice. Tehnologiile de ultima generaţie se axează pe găsirea unei formule care să contribuie la sporirea rezistenţei la tăieturi şi zgârieturi, prin foosirea de compuşi inovatori în structura pneului. De aceea, va recomandăm să căutaţi anvelope durabile şi care să ofere totdată un nivel micosrat al acvaplanării, pentru o experienţă offroad în deplină siguranţă.

Facebook Comments

About Mihaela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.