Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Recomand / Aparatul tău de aer condiţionat răceşte suficient?

Aparatul tău de aer condiţionat răceşte suficient?

Cum vă daţi seama dacă sistemul de climatizare instalat, indiferent de tipul acestuia (split de perete, casetă de tavan, duct etc.) răceşte, respectiv încălzeşte suficient? Dar dacă oferă randamentul maxim? Iată cum se pot verifica cu uşurinţă aceste aspecte! Specialiştii de la Aquaris va învaţă cum să aflaţi dacă un aparat ac funcţionează la capacitatea să maximă:

Dacă dispuneţi de un sistem de aer condiţionat şi realizaţi că acesta nu răceşte potrivit capacităţii sale maxime, va îndemnăm să faceţi următoarele lucruri:

  • Nu uitaţi să verificaţi filtrele din interiorul aparatului pentru a vedea dacă sunt curate. În caz contrar, este necesar să le extrageţi, înlăturând capacul unităţii interioare. Apoi, trebuie să le spălaţi sub jet de apă, să le lăsaţi să se usuce după care le introduceţi înapoi la loc.
  • În continuare, trebuie să vă asiguraţi că aparatul ac instalat furnizează flux de aer pe toată suprafaţă unităţii interioare. Dacă acest lucru nu se întâmplă, atunci înseamnă că este nevoie de o curăţare completă. Pentru servicii de mentenanţă, cel mai bine este să apelaţi la ajutor profesionist! Echipa noastră de experţi montatori va stă la dispoziţie pentru servicii de vanzare si montaj aer conditionat impecabile, realizate în funcţie de proiect.
  • Dacă un aparat de aer condiţionat doar ventilează aerul din camera destinată climatizării, problema s-ar putea să ţină de setările din telecomanda. Asiguraţi-va că telecomanda este setată în regim de răcire! O altă posibilitate este să verificaţi dacă este pornit compresorul aparatului.
  • În cazul în care ventilatorul nu funcţionează, este preferabil să nu mai folosiţi aparatul de aer condiţionat până la rezolvarea problemei de către un specialist.
  • Când cantitatea de freon este insuficientă, vă puteţi confrunta cu următoarea problema: apariţia gheţii sau zăpezii pe ţeava subţire care conectează robineţii de la unitatea externă. Gheaţă formată poate pătrunde în interior şi atunci veţi observa ca apă curge din unitatea internă, situaţie care vă indică faptul că există o fisură pe undeva care a permis pierderea freonului. Întâi trebuie remediată problema, apoi realizată încărcarea cu agent frigorific adecvat instalaţiei de aer condiţionat (de pildă: R22, R407C, R410A).

Sfaturile de mai sus pot fi puse în practică de către proprietar, însă se recomandă să apelaţi la service specializat deoarece aşa se poate interveni utilizând aparatură specială: baterii de manometre, pompă vacumm, termometru şi multe altele. Dacă sistemul de aer condiţionat se confruntă cu una din chestiunile ilustrate mai sus şi pe care nu le puteţi rezolva singuri, echipa Aquarys va stă la dispoziţie cu promtitudine şi profesionalism!

Facebook Comments

About Mihaela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.