Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Internet / Guest-post / Alegerea corectă a soluţiei anticondens pentru acoperiş

Alegerea corectă a soluţiei anticondens pentru acoperiş

Acoperişurile sunt expuse unor factori multipli, mai ales în ţară noastră caracterizată printr-un climat temperat-continental. Atât factorii externi precum vântul, zgomotul, precipitaţiile sub formă de ploaie şi ninsoare, expunerea la raze UV, cât şi cei interni că de pildă vaporii de apă şi temperaturile variabile, pot afecta starea unui acoperiş şi implicit pot cauza chiar daune la nivelul întregii structuri a construcţiei.

Din aceste motive, etanşeitatea faţadelor şi a acoperişului joacă un rol decisive pentru stabilirea confortului locuitorilor în spaţiul interior. Un acoperiş etanş previne pericolul reprezentat de formarea condensului, contribuie la eficientă termoizolaţiei şi favorizează realizarea unor economii de energie substanţiale, prin optimizarea funcţionalităţii dispozitivelor de ventilare montate.

Factor de risc: Circulaţia necontrolată a vaporilor.

Îndeosebi în sezonul rece, densitatea vaporilor care se strecoară prin zonele neetanșate constituie un factor de pericol. Studiile indică faptul că într-un imobil, în decurs de o singură zi, se poate acumula în medie o cantitate de 12 litri de condens, ceea ce poate afecta negative calitatea spaţiului interior pe termen lung.

Ca măsuri, devine imperativ să luaţi în calcul diverse soluţii care să asigure protejarea cât mai eficientă a acoperişului, mai ales cu privire la termoizolaţie. Pe piaţă se disting două tipuri de membrane care sunt capabile să menţină eficiența termoizolaţiei pe termen mai îndelungat şi anume: bariera de vapori, care se montează spre interior, alături de membrană anticondens, folosită spre exterior.

Bariera de vapori este o soluţie ingenioasă şi modernă care poate împiedică circulaţia aerului din interior spre exterior, prin reducerea cantităţii de vapori transmise către exteriorul clădirii. Noua folie anticondens de la Acovent acţionează la nivelul vaporilor care au pătruns în stratul de termoizolaţie, grăbind eliminarea mai rapidă a acestora către exterior şi împiedicând astfel crearea condensului care poate să afecteze grav termoizolaţia. Pentru selecţia membrane potrivite pentru protejarea acoperişului casei dumneavoastră, nu uitaţi să luaţi în calcul următoarele criterii esenţiale:

  • permisivitatea în faţă vaporilor – redată prin valoarea Sd;
  • tipul acoperişului: cu/fără astereală, cu pod nelocuibil/mansardă locuită, ventilat/fără ventilaţie etc.
  • tipul de învelitoare montată (rulouri metalice, ţiglă ceramică, de beton, tablă cutată etc.).

În concluzie, nu va pripiţi cu alegerea soluţiei anticondens pentru acoperiş, optând numai pentru produse provenind de la producători autorizaţi şi mai renumiţi, deoarece acest lucru va avea un mare impact asupra siguranţei acoperişului dumneavoastră, afectând în plus nivelul de confortul al căminului timp îndelungat, poate chiar şi pentru următoarea generaţie!

Facebook Comments

About Mihaela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.