Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Internet / Speciale / Implantul cu silicon, un alt stereotip al românilor

Implantul cu silicon, un alt stereotip al românilor

Mărirea sânilor cu implanturi de silicon este cea mai frecventă operație estetică în România. Nu este de mirare că subiectul se discută pe la toate colțurile. De la can-can-iștii din presă, care hrănesc masele cu subiecte fierbinți, până la vecinele care își dau întâlnire pe banca din fața blocului, la o nouă ședință de părerologie. Toată lumea știe cum stă treaba: siliconul a devenit un brand puternic al pițipoancelor.

Populația se împarte între siliconate și nesiliconate. Femei de plastic vs. femei naturale. Mărimea sânilor este invers proporțională cu valoarea IQ-ului. Și lista poate continua… Și în acest caz, ignoranța și consumerismul fac pereche bună cu aptitudinea românului de a-și da cu părerea despre orice.

Cum senzaționalul și etichetarea celorlalți au devenit un hobby răspândit la scară largă, implanturile cu silicon s-au plasat destul de greșit pe harta mentalului colectiv. În funcție de context, devin fie un accesoriu care transforma femeia într-un obiect sexual, fie un subiect bun de speculat pentru a face bani, fie poarta pe care intri „în rândul lumii”.

Despre implanturi și chipsuri

Un exemplu care atestă felul în care mass-media transformă implanturile cu silicon într-un puternic stereotip sexist este cazul unei celebre reclame la chipsuri, care folosea ideea de mărire a sânilor ca principal resort de atragere a cumpărătorilor.

Pentru cine nu știe despre ce este vorba, reclama arăta cam așa:

O tânără care mănâncă chipsuri trece pe lângă doi îndrăgostiți, în timp ce o voce din off spune următoarele: Îți cam place prietenul tău, nu? O vezi pe fata aia? Şi ea îl place. Uite că şi-a cumpărat o pungă de chipsuri, pentru că îi era poftă şi probabil o să câştige 2.000 de euro la promoţie. Apoi o să-şi pună silicoane şi într-o zi o să dea peste prietenul tău. Din întâmplare, evident. Iar tu vei rămâne singură. Fii pe fază, câştigă tu 2.000 de euro pe zi şi nu-i lăsa să ajungă în buzunarul cui nu trebuie.

La scurt timp după ce a apărut pe micile ecrane, spotul publicitar a fost somat de CNA din cauza mesajului total greșit pe care îl transmitea. Mai ales că targetul principal era publicul tânăr.

Asta se întâmpla în 2010. Reclama nu a fost difuzată foarte mult pe TV. Însă este doar un singur exemplu din multitudinea de cazuri care inoculează o idee total greșită despre implanturile cu silicon.

Partea mai rea este că stereotipul s-a înrădăcinat atât de puternic în societate, încât influențează cumva și persoanele care vor să apeleze la o astfel de operație estetică. Aproximativ jumătate dintre femeile care apelează la operația de mărire a sânilor nu știu cu adevărat ce presupune o astfel de intervenție.

Multe paciente care ajung la un doctor estetician știu doar că vor sâni mai mari, la un preț bun. Nu neapărat pentru că au nevoie de o reconstrucție sau pentru că o astfel de intervenție ar avea efecte puternice asupra psihicului lor, îmbunătățindu-le calitatea vieții.

 Implantul cu silicon: instrument chirurgical sau un moft costisitor?

Implanturile cu silicon se transformă într-un moft costisitor doar dacă cineva se decide să-și mărească sânii fără să aibă un raționament puternic în spate și, mai ales, fără să facă o alegere în cunoștință de cauză.

Dacă vrei să îți mărești sânii doar pentru că este la modă sau crezi că asta te va face un magnet pentru bărbați, cu siguranță o astfel de intervenție nu îți va schimba viața în bine. Iar dacă singura întrebare care te macină cu adevărat este Cât costă o operație de mărire a sânilor?, sigur ai toate șansele să nu alegi ce este mai bine pentru tine.

Dincolo de faptul că prețul este direct proporțional cu calitatea produsului sau a intervenției și depinde de foarte multe variabile (clinica, doctor, producătorul implantului, tipul intervenției), există o multitudine de factori care trebuie luați în considerare pentru ca pacienta să poată alege ce i s-ar potrivi cel mai bine.

De la forma silicoanelor, până la locul unde sunt plasate în corp și zona unde se face incizia – toate sunt aspecte extrem de importante, care nu trebuie ignorate. Până la urmă, este vorba despre o intervenție chirurgicală, care presupune anestezie generală, o perioadă de convalescență și anumite riscuri.

În plus, fiecare corp este diferit și reacționează diferit, așa că alegerea trebuie făcută și în funcție de anatomia și fiziologia propriului organism. Degeaba îți dorești silicoane rotunde, dacă silicoanele anatomice se potrivesc mai bine cu trăsăturile și structura corpului tău.

Fie că e vorba de o mărire a sânilor pe care simți nevoia să o faci, pentru a-ți recăpăta încrederea în tine, fie că ai nevoie de o proteză de silicon pentru o reconstrucție sau o ridicare a sânilor, cel mai înțelept este să te informezi înainte de a trece la fapte. Să găsești un medic (cât se poate de acreditat), care prezintă încredere și discută cu tine toate aspectele pe care trebuie să le ști înainte de a ajunge în sala de operație.

Dincolo de prețul, mărimea sau brandul siliconului, sănătatea ta este mult mai importantă. Un loc de încredere de unde poți culege câteva informații referitoare la implanturile cu silicon și alegerea acestora în funcție de fiecare persoană în parte este drpanturu.ro. Abia după ce îți faci o idee despre ce înseamnă silicon rotund, silicon anatomic, poziționare subglandulară sau incizie peri-areolară, te poți decide să faci următorul pas.

Informația este esențială, iar sfatul unui medic poate face diferența!

Facebook Comments

About Mihaela

2 comments

  1. Mie mi se pare o idee foarte buna, pana la urma fiecare femeie are dreptul sa arate asa cum isi doreste.

  2. Sunt operatii destul de dorite, ca sa spun asa de catre multe femei, dar costurile nu pot fi acoperite de cele mai multe ori. In schimb, exista o tendinta mai ales printre vedete, de a exagera cu acest tip de operatii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.