Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Blogosfera / Reguli pentru a creşte sănătos în masă musculară

Reguli pentru a creşte sănătos în masă musculară

De cele mai multe ori când întâlnim o persoană destul de musculoasă avem tendinţa de a sări direct la concluzii: steroizi. Cei care au căutat metode-minune prin care să îşi transforme corpul într-unul arătos într-o perioada scurtă de timp trebuie să fi aflat până acum că nu poţi obţine un astfel de corp decât prin antrenament şi alimentaţie sănătoasă. Dacă masa musculară ar putea fi cumpărată din rafturile magazinelor cu siguranţă că toţi ar fi interesaţi să o cumpere. Lucrurile nu sunt însă atât de simple, dar nici atât complicate precum le văd unii.

Lăsând la o parte toate miturile şi poveştile despre cum poţi creşte în masă musculară consumând diverse produse disponibile pe piaţă, ce poţi face pentru a avea corpul mult visat pe o cale sănătoasă? Haideţi să vedem care sunt principalele reguli pe care ar trebui să le aibă în vedere cei care doresc cu adevărat să îşi atingă obiectivele. Acordă o atenţie deosebită fiecărui amănunt dacă şi tu te numeri printre cei care viseasa la o masă musculară bine definită, dar mai ales naturală.

Prima regulă – încearcă să consumi cât mai multe calorii! Dacă te numeri printre cei care au un apetit mare foloseşte-te de acest avantaj. Comparativ cu cei care au un apetit scăzut, poţi să măreşti cantitatea de carbohidraţi şi proteine pe care o consumi. Este important că alimentele pe care le consumi să fie bogate în amidon (cartofi, orez, paşte etc.). Este una dintre cele mai bune modalităţi prin care poţi să creşti în greutate şi masă musculară. Rolul carbohidraţilor este de a pompă nutrienţii şi apă în celule, contribuind astfel la dezvoltarea muşchilor.

Este important să consumi produse care conţin proteine. În acest sens cele mai recomandate alimente sunt puiul, curcanul, concentratele proteice, peştele, laptele, albusul de ou, vită, dar şi diversele suplimente masa musculara pe care le găseşti în magazinele de specialitate. Trebuie să ştii că oricât de mult te-ai antrena, dacă nu consumi suficiente calorii, va fi destul de dificil să obţii masă musculară mult visată.

A două regulă – realizează antrenamente corespunzătoare! Este foarte important să te antrenezi corect. Include în programul de exerciţii antrenamente cu gantere şi la bară. Pe cât de mult posibil încearcă să eviţi acele exerciţii de izolare, dar şi să limitezi exerciţiile cardio la un timp de cel mult 20 de minute, de 2 ori săptămânal.

Contribuie la creşterea masei musculare prin efectuarea unor îndreptări, exerciţii din împins din culcat cu bară, genuflexiuni şi altele din aceeaşi categorie. De asemenea, este bine să ridici şi greutăţi pentru că acestea te ajută să îţi forţezi muşchii, dar într-o manieră progresivă şi continuă. Cu cât mai mult te antrenezi, cu atât mai mult adaugă la greutăţile respective. Poţi, de altfel, şi să creşti intensitatea antrenamentelor optând la alte repetări forţate.

A treia regulă – nu uită de pauze! Ai grijă să te odihneşti atunci când este necesar. Este bine să faci pauzele necesare între antrenamente, mai ales când lucrezi la aceeaşi grup de muşchi. De asemenea, ai grijă să nu te privezi de cele 8 ore necesare de somn. Este bine să limitezi pe cât de mult efortul aerobic.

Dacă vrei că rezultatele să fie de durata şi să nu întârzie să apară nu uita de suplimente pentru masa musuculara. Orientează-te după un magazin care îţi poate oferi calitate. Astfel vei avea siguranţa că ai făcut cea mai bună alegere şi că este în drumul către îndeplinirea visului de a avea corpul mult dorit, implicit masă musculară ideală.

Facebook Comments

About Mihaela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.