Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Blogosfera / Cum să fructifici la maxim spațiul prin design interior inteligent pentru apartamentul tău

Cum să fructifici la maxim spațiul prin design interior inteligent pentru apartamentul tău

Un apartament este de regulă universul în care ne petrecem o bună parte din viață, dacă stăm la oraș. Mai mult decât atât, un apartament este locul în care ne simțim cel mai confortabil, în care putem fi cu adevărat noi, pentru că este, până la urmă, acasă. Singura condiție pentru ca un apartament să fie cu adevărat acasă, este ca acesta să ne reflecte cu adevărat personalitatea. Vi s-a întâmplat vreodată să mergeți la cineva acasă și să vă simțiți straniu? Ați putea zice: da, pentru că nu eram acasă. Cu siguranță, familiaritatea lucrurilor din propria casă contribuie enorm la modul în care ne percepem locuința și la confortul implicit. Dar există ceva dincolo de acest lucru.

Cel mai simplu putem înțelege printr-un exemplu. Cel puțin o dată în viață, ați fost la cineva acasă, unde ați luat ad-litteram îndemnul de „simte-te ca acasă”. Era un loc cu care rezonați, pur și simplu în care vă simțeați bine, confortabil, în siguranță, exact ca acasă. Cum poate fi explicat acest fenomen? Simplu: designul interior al apartamentului era exact conform personalității voastre!

Contează atât de mult designul interior al unui apartament?

Da, contează enorm!

Și când vine vorba de design interior, nu trebuie să vă fugă gândul neapărat la cine știe ce somptuozitate sau extravaganța, ca în filmele americane. Nu, designul interior poate fi de foarte multe moduri, însă permite o definiție pertinentă: fructificarea la maxim a spațiului interior!

Iar această fructificare poate fi de foarte multe tipuri:

  • Poate însemna ca mobila pe care o poziționați în interiorul apartamentului să fie de bun gust și așezată în așa fel încât să îmbine utilul cu esteticul
  • Poate însemna ca zonele nefolosite din interior, precum pereții, să fie decorate într-un stil cât mai apropiat personalității voastre
  • Poate însemna ca decorațiunile din interior să nu fie puse haotic, ci să aibă o relevanță și chiar să denote un simț artistic, mai ales că e vorba de obiecte care au rolul de a decora o casă

Iată numai câteva moduri în care designul interior al unui apartament te poate ajuta să îți transformi casa dintr-un loc în care vii și pleci, într-unul care chiar te definește întru totul.

Cine te poate ajuta cu idei de design interior pentru un apartament?

Evident, un designer de interior. Iar aici este din nou o întreagă poveste. Nu din cauză că nu există designeri de interior, în general, ci pentru că găsești cu greu unul cu care să fii pe aceeași lungime de undă.

Designul de interior implică două componente esențiale: partea tehnică și partea creativă.

În cadrul tehnic, este necesar practic ca designerul tău de interior să transpună dorințele tale într-un plan de lucru extrem de bine pus la punct din rațiuni tehnice. Adică să facă măsurătorile necesare pentru a fructifica, cum am precizat și mai sus, spațiul disponibil la maximum. Iar acest lucru nu este dificil, mai ales dacă veți colabora cu o persoană experimentată.

Dificilă este partea de creativitate. Pentru că este o zonă subiectivă, în care ce vă doriți voi poate să nu fie exact ce are designerul de interior în minte. De aceea, comunicarea face minuni. Un alt mic secret este ca după ce ați explicat exact ce doriți, să vă bazați pe flerul designerului de interior, pentru a vă pune imaginația în plan și planul în realitate.

Încrederea este un lucru rar, însă dacă apelați la un designer de interior precum Cătălina Șerban, o veți descoperi cum funcționează în beneficiul vostru. Puteți să vedeți ce proiecte a făcut această tânără designeriță de interior chiar pe site-ul ei, catalinaserban.ro, și să decideți dacă este exact omul în care puteți avea încredere pentru a vă oferi personalitate apartamentului vostru.

Facebook Comments

About Mihaela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.