Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Blogosfera / Apartament nou sau vechi – ce opțiune este mai avantajoasă?

Apartament nou sau vechi – ce opțiune este mai avantajoasă?

Atunci când te decizi să faci o schimbare în viața ta şi să îţi cumperi propriul spaţiu, diversele dificultăţi de care te poţi lovi pot fi cu adevărat extenuante. Că să îţi fie mai uşor şi să reuşeşti într-un final să iei cele mai bune decizii, este bine să îţi faci o listă care să vizeze cele mai importante criterii pe care noul imobil ar trebui să le îndeplinească.

Ce alegi – un aparament nou sau unul vechi?

Mulţi tind să achiziţioneze un apartament vechi numai pentru că unele dintre acestea au preţuri mici, omițând însă să ia în calcul toate aspectele importante legate de acesta, precum condiţiile pe care le oferă şi siguranţa de care vor beneficia.

În ceea ce priveşte dilema ce vizează apartamentele noi şi cele vechi, părerile sunt împărţite. În cele ce urmează o să îţi prezint succint câteva dintre avantajele pe care le prezintă cele noi pentru că apoi să tragi singur o concluzie în această privinţa.

Aşadar, motivele pentru care un apartament nou cu două camere Braşov sau oricare alt oraş din ţară, dar şi cele cu mai multe camere sau garsonierele ar putea fi o alegere mult mai bună decât unul vechi sunt următoarele:

Stabilitatea construcţiei – toate ansamblurile rezidenţiale construite în ultimii ani, sau cel puţin cele incluse în cadrul proiectelor dezvoltate de Maurer Imobiliare, dezvoltator de top din ţară, se remarcă prin faptul că oferă noilor proprietari garanţia stabilităţii. Înainte de a fi ridicate, specialiştii au realizat analize specifice ale terenurilor pentru a se asigura că zonele nu prezintă risc seismic.

Calitatea materialelor utilizate – indiferent de cât de special este designul unui ansamblu rezidenţial, atunci când în construirea acestuia nu s-au folosit materiale calitative, totul este zadarnic. Trebuie că înainte de toate să te preocupe acest aspect, pentru a nu fi pus în situaţia de a face investiţii ulterioare ce te vor săraci. Este o problema destul de frecvent întâlnită în cazul imobilelor vechi, care au mai fost locuite.

Funcţionalitatea instalaţiilor sanitare şi electrice – atunci când cumperi un apartament nou cu doua camere Brasov sau orice alt tip de imobil, este bine să verifici instalaţiile. Se întâmplă că acestea, deşi sunt noi, să prezinte anumite nereguli sau să fie defecte. Situaţia poate stă cu atât mai rău în cazul apartamentelor vechi. Dacă te orientezi după un astfel de imobil, trebuie să te asiguri înainte că nu există astfel de probleme, dar şi că vechii proprietari au achitat toate facturile din urmă şi nu există datorii.

În cele mai multe situaţii vei observa că diferenţa de preţ între cele două alternative nu este chiar una uriaşă. Atunci când economiseşti o viaţă pentru a putea trăi într-un final în apartamentul mult visat, nu te înduri să pierzi bani pentru un spaţiu care lasă de dorit.

Cel mai bine este să cauţi un apartament nou pentru că ştii că acesta ţi-a aparţinut numai ţie, că nu vine însoţit de probleme şi că nu a beneficiat de repetate reparaţii de-a lungul timpului. De asemenea, este mult mai convenabil pentru că ştii că totul este nou şi când lucrurile stau astfel, nu te aştepţi pentru ani îndelungaţi să fie necesară înlocuirea unor elemente costisitoare sau alte astfel de aspecte.

Aşadar, pune în balanţă toate aceste aspecte şi vei putea observă limpede de ce este mai convenabil să investeşti într-un apartament nou decât în unul deja locuit. Poţi accesa site-ul avantgarden3.ro pentru a află mai multe despre imobilele pentru care poţi opta dacă plănuieşti să locuieşti în Braşov.

Facebook Comments

About Mihaela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.