Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Internet / Speciale / Află de ce am ales o casă de lemn. Cele mai importante 3 avantaje pe care le oferă aceste construcții!

Află de ce am ales o casă de lemn. Cele mai importante 3 avantaje pe care le oferă aceste construcții!

Mereu mi-am dorit să scap de înghesuiala specifică blocurilor şi să mă bucur de ceea ce oferă o casă, adică spaţiu suficient pentru mine şi ceilalţi membri ai familiei. Având o familie numeroasă, acest pas către o casă era din ce în ce mai necesar, motiv pentru care m-am decis că e timpul să iau măsuri în această privinţa. Evident, primul lucru la care m-am gândit a fost cel referitor la design-ul pe care această casă să-l prezinte, precum şi dimensiunile acesteia. Au fost aspecte pe care le-am tratat cu atenţie şi seriozitate, motiv pentru care în prezent mă bucur de casa mult visată şi în acelaşi timp eficientă.

De ce am adus în discuţie cuvântul „eficientă”? Ei bine, e foarte important de ştiut că o casă aduce de la sine anumite responsabilităţi şi implică anumite costuri, mai mici sau mai mari, în funcţie de alegerile care au fost făcute chiar din etapă de proiectare.

1. Eficientă energetică – un aspect important oferit de casele din lemn

Pentru a beneficia de un confort optim a fost nevoie să construiesc câte o cameră pentru fiecare membru al familiei, precum şi alte spaţii imperios necesare (băi, bucătărie, living, spaţii de depozitare, etc.). Iniţial am crezut că voi avea parte de cheltuieli foarte mari referitor la ceea ce ţine de încălzirea acestor spaţii, însă după un amplu studiu am descoperit eficientă pe care o prezintă casele realizate din structuri de lemn.

Acestea sunt deosebit de eficiente în ceea ce priveşte consumul de căldură, izolând foarte bine. Este cunoscut faptul că aceste case din lemn oferă o senzaţie de răcoare pe durata sezonului cald, iar în perioada rece, a iernii, reuşesc să reţină mult mai bine căldura, ceea ce înseamnă un cost minim cu sistemul de încălzire.

Este un aspect care îmi oferă nu doar o economisire a banilor, dar am parte şi de un grad optim de confort termic pe toată durata anului, aspect ce nu pot spune că era îndeplinit cu desăvârşire de construcţiile clasice, realizate din beton.

2. A fost construită foarte repede

Un alt aspect ce m-a ajutat să iau această decizie a fost cel referitor la timpul de execuţie al acestor case de lemn. Acesta este unul foarte scurt, iar dacă se apelează la o echipă de experţi atunci rezultatele sunt de-a dreptul spectaculoase.

Eu unul am apelat la echipa litarh.ro, pe care o şi recomand cu toată încrederea. Cu ajutorul acestei echipe de profesionişti am reuşit în doar câteva luni (cu tot cu etapă de proiectare), să intru în rândul fericiţilor posesori de case lemn Suceava.

Motivul pentru care acestea sunt construite atât de rapid vine din faptul că structurile respective sunt prefabricate, iar în funcţie de proiectul ce trebuie executat sunt organizate şi îmbinate eficient de către echipa angajată. De asemenea, ridicarea acestora nu depinde de condiţiile meteorologice, ceea ce înseamnă că pot fi construite cu succes chiar şi în perioada sezonului rece, chiar şi atunci când plouă sau în orice alte situaţii.

3. Oferă o senzaţie de linişte şi relaxare

Totodată, un aspect foarte personal este faptul că fiind o casă realizată din lemn, un material ce se regăseşte pe deplin în natură şi care este asociat cu pădurea, munţii, sălbăticia, nu mă face decât să mă deconecteze de la grijile ce mă apasă zilnic.

Pe lângă acest aspect, casele din lemn nu sunt deloc un pericol pentru sănătate, asta spre deosebire de diferite amestecuri ce fac parte din casele construite în cele mai multe cazuri, ce pot provoca alergii sau alte afecţiuni.

Am şi tratat-o corespunzător, astfel încât nu este supusă riscurilor ce ţin de insecte dăunătoare, incendii ori situaţii asemănătoare. Prin urmare, adevărată justificare ar trebui să existe în situaţia în care nu faci o astfel de alegere, casele de lemn fiind aspectuoase, eficiente şi rezistente.

Facebook Comments

About Mihaela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.