Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Internet / Speciale / Cum alegem o pompa sumersibilă

Cum alegem o pompa sumersibilă

Studiu de caz: Se dorește alimentarea cu apă a unei case fără subsol în care locuiește o familie compusă din patru membri de la un puț de 4″ care are nivelul apei la 25 m de nivelul solului și ultimul robinet este la 6 m de nivelul solului. În plus, proprietarul casei vrea să ude grădina, să umple piscina cu apă și, de ce nu, să spele mașina. Ce trebuie să cumpere pentru ca debitul apei să fie bun? Un hidrofor de suprafață sau o pompă sumersibilă? De ce criterii trebuie să țină cont pentru a face alegerea optimă, în afară de rapotul bun între preț și calitate?

În acest caz, datorită fatului că nivelul apei este la 25 m de nivelul solului, alimentarea cu apă nu se poate face cu ajutorul unui hidrofor de suprafață, deoarece distața dintre nivelul apei și cel al solului este prea mare. Singura alegere viabilă rămâne folosirea unei pompe sumersibile de maximum 4″, cu o înălțime de pompare mare și cu un debit mai mare de 4 m3/h.

Cea mai bună alegere este pompa submersibila de 6 mc, model Panelli 95 PR4 N16, deoarece se folosește la pomparea apei din puțuri sau fântâni de 4″ sau mai mari și este recomandată la alimentarea cu apă a locuintelor familiale și a microintreprinderilor mici, dar și în cazul unor mici sisteme de irigare în agricultură sau horticultură.

Această pompă sumersibilă este foarte rezistentă la nisip (are rotor flotant cu disipator frontal reglabil ce facilitează circulația fluxului de apă prin pompă) și oferă multiple avantaje hidraulice și funcționale.

Caracteristici tehnice – Pompă submersibilă Panelli 95 PR4 N16

 • Putere (W) – 1500 W
 • Debit – (m3/h) 6
 • Înaltime maxima de pompare – 110 m
 • Diametru refulare – 1 1/4
 • Diametru pompă – 100 mm
 • Lungime pompă – 957 mm
 • Rezistență nisip – 300 g/m3
 • Tensiune (V) – 220
 • Cablu electric inclus – 2 m
 • Producator – Panelli
 • Fabricație – Italia
 • Garanție – 2 ani

Atunci când achiziționați o pompă sumersibilă, nu trebuie să uitați de faptul că pentru o bună funționare a acesteia aveți nevoie și de accesorii, unele indispensabile. În cazul pompei sumersibile Panelli 95 NR4 N16, accesoriile recomandate sunt: manometru presiune apă 10 bar, sfoară ancorat pompa fi 6 mm, racord 5 căi hidrofor, convertizor de turatie profesional cu frecvență variabilă HydroController Hcw MM Standard 12A (asigură un consum redus de energie electrică datorită sub-turării pompei), convertizor de frecvență EPOWER MM (reglează automat numarul de turații al pompei în timp și menține o presiune constantă în instalație), kit prelungire cablu electric pompă submersibilă, cablu electric 4 x 1,5 pentru pompă submersibilă, presostat electronic PresSystem (pornește sau oprește pompa și o protejează astfel de mersul în gol în lipsa apei), filtru apă din alamă cu autocurățire 1 1/4 (protejează pompa împotriva distrugerii), etc.

Facebook Comments

About Mihaela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.