Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Internet / Speciale / Avantajele și dezavantajele locuințelor vechi și noi
dezvoltator imobiliar

Avantajele și dezavantajele locuințelor vechi și noi

Majoritatea celor care doresc să își achiziționeze un apartament se întreabă care este varianta optimă: să cumpere unul situat într-un bloc vechi, construit înainte de 1989, sau unul nou, de la un dezvoltator imobiliar? Alegerea nu trebuie făcută ținând cont numai de prețul cerut de vânzător, deoarece nu întotdeauna un apartament care este scos pe piață cu un preț mic este bun și nici invers, adică prețul mare al unui apartament nu garantează întotdeauna calitatea și confortul dorit. Adevărul este pe undeva la mijloc, dar părerea mea este că înainte de a lua decizia finală, cumprătorul trebuie să se țină cont de mai multe aspecte, deoarece este important.

În urmă cu câțiva ani, prețul unui apartament nou era de două sau chiar trei ori mai mare decât cel al unui apartament vechi și din cauza aceasta majoritatea cumpărătorilor se orientau către un apartament vechi. Pe parcurs lucrurile s-au schimbat și în prezent achiziționarea unui apartament într-un bloc recent construit este cea mai bună soluție, din punct de vedere financiar.

Pentru achiziționarea unui apartament vechi, cumpărătorul ale la dispoziție doar două variante:

  • economiile proprii sau
  • opțiunea de a cumpăra apartamentul prin Programul Prima Casă.

Cei care doresc să cumpere un apartament de la un dezvoltator imobiliar, are parte de mai multă flexibilitate:

  • plata unui avans și rezervarea apartamentului nou până la finalizarea lucrărilor sau până când îl vând pe cel vechi,
  • plata în rate la dezvoltator
  • ofertele speciale pentru plata intergală a apartamentului
  • opțiunea de a cumpăra apartamentul prin Programul Prima Casă.

Avantajele și dezavantajele unui apartament dintr-un bloc vechi:

Avantaje: calitatea bună a construcției, care de cele mai multe ori se dovedește a fi superioară față de a blocurilor constuite recent și locația acestora (majoritatea blocurilor vechi sunt grupate în apropiere de instituții, creșe, grădinițe, școli, licee și de rutele mijloacelor de transport în comun).

Dezavantaje: înstalații vechi, pereți neizolați sau insuficient izolați termic, pereți degradați, risc seismic ridicat, suprafața utilă mică (până în 70 mp), grave deficiențe de finisare încă de la darea lor în folosință.

Avantajele și dezavantajele unui apartament dintr-un bloc nou, dintr-un complex rezidențial:

Avantaje: construcție nouă care nu necesită îmbunătățiri ulterioare, design modern, suprafețe eficient compartimentate, extinctoare, sprinklere de apă în caz de incendiu, detectoare de fum și de gaz, izolație exterioară, posibilitatea alegerii finisajelor interioare, suprafața mare a balcoanelor și teraselor.

Dezavantaje: ansamblurile rezidențiale amplasate la marginea orașului, în zone propice dezvoltării de construcții noi, infrastuctură deficitară, distanța mare până la farmașii, școli, bănci și magazine, costuri totale de întreținere mai mari (utilități, servicii de pază, servicii de întreținere a spațiilor comune și a spațiilor de joacă).

Ținând cont de avantajele și dezavantajele achiziționării unui apartament situat într-un bloc vechi și ale unui apartament nou ce face parte dintr-un ansamblu rezidențial, balanța înclină către apartamentele noi puse la dispoziția clienților de către dezvoltatorii imobiliari. În plus, în ultiii ani, tot mai mulți oameni ce doresc să cumpere o locuință nouă, își îndreaptă atenția către un apartament nou, care oferă mai multe avantaje decât unul vechi și, nu în ultimul rând, un standard de viață ridicat.

 

Facebook Comments

About Mihaela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.