Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Internet / Guest-post / Alegerea celui mai bun psihoterapeut – îndemnuri şi sfaturi

Alegerea celui mai bun psihoterapeut – îndemnuri şi sfaturi

Atunci când problemele vieţii ne copleşesc, căutăm soluţii prin care să le soluţionăm sau să evadăm din ele. Cea mai bună cale de rezolvare este prima varianta. Fuga de acestea nu va face decât să amâne inevitabilul. După ce te convingi de acest lucru, porneşti în căutarea unui psihoterapeut bun București, care să te ajute să găseşti răspunsurile cele mai potrivite pentru problemele cu care te confrunţi şi pentru situaţiile prin care treci.  Cu toate acestea, îţi vei da seama că nu este suficient să îţi doreşti să beneficiezi de acest tip de ajutor. Identificarea persoanei potrivite în acest sens poate fi destul de dificilă, mai ales în situaţia în care nu ai mai fost pus în postura aceasta.

Un lucru cert este faptul că trebuie să ştii anumite lucruri înainte de a lua o decizie în această privinţă. Mai exact este vorba despre un număr de 3 aspecte pe care trebuie să le ai în vedere dacă vrei ca demersul psihoterapeutic să îţi ofere şi rezultate satisfăcătoare.

Cum alegi un psihoterapeut bun în Bucureşti?

Primul şi cel mai important aspect constă în luarea deciziei de a merge la psihoterapeut din proprie iniţiativa. Trebuie să fii convins de faptul că acesta îţi va putea oferi ajutorul potrivit, că vei beneficia de prezenţa cuiva care te va putea motiva şi ajută să depăşeşti diversele perioade dificile prin care treci.

Apoi, dacă vrei să ai siguranţă că ai ales un psihoterapeut bun Bucuresti, trebuie să te angajezi cu maximum de seriozitate pe toată durata acestui proces. Este esenţial acest aspect pentru dobândirea celor mai bune rezultate. Dacă te întrebi de ce nu am menţionat şi imporanța deciziei de a te schimbă, de a produce o schimbare în comportament şi în gândire, află că acest lucru nu depinde în totalitate de ţine. Nu îţi poţi dori schimbarea decât în momentul în care conştientizezi că trebuie să faci un sacrificiu în acest sens.

Înainte de toate trebuie să îţi înţelegi condiţia, să înveţi să accepţi modul în care procesul psihoterapeutic te ajută. După ce le-ai dobândit pe acestea, îţi va fi redat sentimentul de control, de siguranţă şi încredere în propria persoană, în ceea ce ţi se întâmplă şi vei şti şi cum trebuie să gestionezi situaţiile.

Ca să ai garanţia că ai optat pentru serviciile unui psihoterapeut bun Bucureşti trebuie să ai în vedere anumite aspecte. Pentru început, poţi să iei în considerare recomandările cunoştinţelor şi a celor care au beneficiat deja de această categorie de servicii. De asemenea, recenziile pe care le găseşti pe site-ul de prezentare a serviciilor psihoterapeutice oferite te pot ajuta să iei o decizie.

Foarte important de avut în vedere este pregătirea psihoterapeutului cu care vrei să începi colaborarea. Este bine să găseşti pe cineva care nu doar că a urmat studii speciale în acest scop, dar are şi înclinaţia necesară către acest domeniu. Un exemplu în acest sens sunt specialiştii unuia dintre cele mai apreciate centre din Bucureşti, Centrul PsihArt. Când apelezi la specialiştii de acolo ai garanţia că vei primi ajutorul de care ai nevoie şi încă într-un mod extrem de profesional.

Atât timp cât simţi că persoana cu care stai de vorbă este una deschisă, prietenoasă şi, mai ales, te înţelege, înseamnă că lucrurile nu pot să meargă decât într-o direcţie bună. Aşadar, îţi recomand să ai în vedere aspectele menţionate dacă îţi doreşti cu adevărat să depăşeşti orice piedică şi perioadă dificilă din viaţă ta.

Facebook Comments

About Mihaela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.