Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Internet / Speciale / Invitațiile de nuntă, un plus de rafinament și eleganță

Invitațiile de nuntă, un plus de rafinament și eleganță

Subiectul articolului de azi va fi despre invitatii de nunta. Adevărul este că nu am abordat niciodată acest subiect în articolele pe care le-am publicat, dar niciodată nu este prea târziu. Nu mă pregătesc deocamdată de nici un eveniment care implică invitațiile de nuntă, dar nu se știe niciodată. Adevărul este că invitațiile de nuntă, cele clasice, din hârtie, sunt frumoase, elegante și unele modele sunt chiar deosebite, ieșite din comun. Și eu tocmai asta caut întotdeauna, indiferent de situație. Îmi plac lucrurile deosebite, elegante, frumoase, cele care ies în evidență și atrag privirile ca un magnet.

De exemplu, îmi plac mult modelele de invitații de pe Deluxe Cards și cea care mi-a plăcut cel mai mult este aceasta, cu toată că mai sunt și alte modele clasice, frumoase, elegante, care merită atenția:

Cred că invitațiile au un rol important când vine vorba despre o petrecere de nuntă, de exemplu și în aegerea lor trebuie s se țină seama de câteva aspecte importante:

Dacă nunta va fi una formasă, invitațiile trebuie să fie la fel, dar dacă  dorești ca nunta să fi deosebită și să spargă tiparele unei ceremonii obișnuite, atunci și invitațiile trebuie să fie pe măsură și să sugereze acest lucru.

Contează foarte mult și tipul hârtiei folosite pentru invitații. De obicei cartonul dublu, de culoare albă sau pală este cea mai potrivită alegere, imaginile și textul imprimate se vor vedea foarte bine.

Cel mai important este textul care urmează să fie tipărit pe invitații, deoarece fontul folosit și culoarea textului trebuie să aibe impactul scontat. Informația transmisă trebuie să fie clară și concisă:

  • numuele celor care fac învitația – numele părinților, numele nașilor și numele miresei și al mirelui
  • data la care va avea loc evenimentul, locul și ora, dress code și alte informații referitoare la cereonie

Care este momentul oportun trimiterii invitațiilor de nuntă? Acestea trebuie trimise ținând cont de felul ceremoniei:

  • dacă este vorba de o nuntă simandicoasă, cu mulți invitați care trebuie să se deplaseze din altă localitate sau țară ca să participe la eveniment, atunci invitațiile trebuie trimise cu o lună sau chiar două înainte de fericitul eveniment
  • dacă este vorba de o nuntă restrânsă, invitațiile se pot trimite cu o săptămână sau două înainte de eveniment
  • în ambele cazuri, adică indiferent dacă ai trimis învitațiile cu două luni înainte sau numai câteva zile, este indicat ca cei invitați să-și confirme prezența la eveniment, până la o anumită dată.

Așa cum spuneam la început, invitațiile de nuntă au un rol important și în nici un caz acesta nu trebuie tratat cu superficialitate. Contează mult modelul ales, imaginile, textul, plicurile în care sunt puse și momentul în care sunt trimise. Mai trebuie să țineți seama de cârva amănunte: nu lipiți etichete cu numele și adresa destinatarilor, în text nu trebuie menționate cadourile sau lista de căsătorie, deoarece la acest gen de ceremonie sunt invitați cei dragi (familie, colegi, prieteni) care doresc să fie alături de miri atunci când fac primul pas în doi și sărbătoresc acest moment.

Facebook Comments

About Mihaela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.