Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Internet / Guest-post / Ce sistem de fixare să folosiţi pentru scaunele auto pentru copii

Ce sistem de fixare să folosiţi pentru scaunele auto pentru copii

Legea prevede că, pentru a transporta un copil cu o înălţime mai mică de 165 cm sau cu vârstă sub 12 ani, este necesar să utilizăm scaune auto copii. Scaunele auto pentru copii au fost proiectate pentru a asigura o maximă protecţie celor mici în cazul unui accident de maşină. Scaunele auto pentru copii se fixează pe bancheta din spate a maşinii, iar cel mic este asigurat suplimentar şi cu centurile de siguranţă cu care este dotat scăunelul special. Există mai multe sisteme de fixare pentru scaunele auto, la fel cum există şi scaune auto diferite.

Cel mai des folosit sistem de fixare a scaunelului auto pentru copii presupune folosirea centurilor de siguranţă ale automobilului şi este folosit la mai toate maşinile. Însă cele mai în vogă acum sunt tipul de scaune auto Isofix. Acestea se fixează pe bancheta din spate a automobilului prin intermediul unui sistem special de prindere, numit Isofix. Trebuie să ştiţi că nu toate automobilele sunt dotate cu acest sistem de prindere, ci doar cele cu an de fabricaţie mai recent. Există însă şi posibilitatea că la un automobil mai vechi să puteţi monta un asemenea sistem de prindere, însă maşina dumneavoastră trebuie să fie compatibilă cu acest sistem şi să permită montarea lui.

Când alegeţi scaunul auto pentru copii va trebui să ţineţi cont şi dacă maşina dumneavoastră este dotată cu sistem Isofix sau trebuie să achiziţionaţi un scaun auto clasic, ce se prinde cu ajutorul centurilor de siguranţă cu care este dotată bancheta din spate. Acesta trebuie să fie primul criteriu de selecţie pentru achiziţionarea unui astfel de produs.

Unul dintre cele mai apreciate astfel de produse este noul model de scaun auto Georgia Isofix Kidscare, care îmbină în mod armonios siguranţă celui mic cu confortul maxim ce poate fi oferit. În plus, scaunul Georgia Isofix Kidscare este foarte versatil, putând fi folosit de către copii cu greutatea cuprinsă între 9 şi 36 kg, are poziţie de somn, tetiera reglabilă şi centuri de siguranţă cu fixare în 5 puncte, ce pot fi reglate în funcţie de înălţimea copilului.

Facebook Comments

About Mihaela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.