Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Personale / Venus și Serena, cele mai ambițioase surori din lume

Venus și Serena, cele mai ambițioase surori din lume

Sunt poate cele mai cunoscute jucătoare din lumea tenisului, nu doar datorită performanțelor deosebite pe care le-au realizat, ci și pentru că rezistă în această breaslă de la mijlocul anilor ’90. Serena și Venus Williams au fost protagonistele ultimei ediții a Openului Australiei, acolo unde au ajuns până în finală. Dacă pe Serena o credeam capabilă de așa ceva, având în vedere că ea ajunge aproape de fiecare dată în finală la turneele la care ia parte, Venus a fost o surpriză pentru mulți. La 36 de ani, sora cea mare din familia Williams vine după câțiva ani grei, în care s-a luptat din răsputeri cu o boală autoimună păcătoasă numită sindromul Sjogren.

Mulți au crezut că americanca își va agăța racheta în cui, cu atât mai mult cu cât avea un palmares foarte bun, așa că nu lăsa loc de regrete.

Un ingredient care nu lipsește din ADN-ul marilor sportivi este tenacitatea, iar Venus a avut din plin atunci când avea cea mai mare nevoie de ea. A strâns din dinți, a muncit pe rupte și a reușit ușor-ușor să revină către vârful clasamentului. Începutul acestui an i-a adus și o recompensă extraordinară, calificarea în finala Australian Open, primul turneu de Grand Slam al sezonului. Ce poate fi mai frumos pentru o sportivă la 36 de ani decât să intre pe o arenă superbă și să joace pentru trofeu? Cucerirea trofeului în sine, ar fi răspunsul logic, însă dacă ați fost atenți la fața lui Venus după ce a pierdut finala, ați putut vedea că ea exprima o mare mulțumire. Satisfacția că ai câștigat în primul rând lupta cu tine însuți, după o perioadă lungă și grea în care ai fi avut destule argumente pentru care să renunți. Venus nu a făcut-o, iar finala pe care a jucat-o contra surorii sale mai mici a fost un dar pentru sacrificiul depus în toți acești ani.

Cine ar fi crezut că va ajunge aici? Bet365, una dintre casele de pariuri online, îi oferea o cotă foarte mare să se califice în finală, iar cine a avut inspirația să mizeze pe Venus că va juca în ultimul act, bravo lui, a fost inspirat!

Foarte frumos și discursul pe care Serena l-a avut la final, ea spunând că nu ar fi ajuns niciodată aici dacă nu era Venus, „care a fost pentru mine o continuă sursă de inspirație”. Este un compliment oferit, e adevărat, de sora sa mai mică, dar în același timp de o mare campioană, care a privit către Venus întotdeauna așa cum o faci către un idol.

Între timp, deși a ajuns să câștige 23 de titluri de Mare Șlem – cea mai bună performanță din „era open” -, Serena continuă să se inspire de la sora sa. La 35 de ani, mezina familiei Williams a revenit pe primul loc în clasamentul mondial, în timp ce Venus ocupă un onorant loc 11. Cele două jucătoare au dovedit încă o dată că nu reprezintă doar trecutul acestui sport, ci rămân bine ancorate în prezent. Ce ne va rezerva oare viitorul?

Facebook Comments

About Mihaela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.