Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Internet / Guest-post / Top 10 resurse pentru a te specializa în domeniul IT

Top 10 resurse pentru a te specializa în domeniul IT

Modul în care piața joburilor din România s-a dezvoltat în ultimii 3 ani nu lasă urmă de echivoc pentru ascensiunea pe care o va avea și în următorii cel puțin 3 ani.

Statisticile susțin și ele rentabilitatea unui job în IT:

 • peste 50 dintre marile companii IT cu operațiuni în România au planuri de extindere pentru următorii 2 ani (studiu Brainspotting);
 • până în anul 2020, cererea de specialiști IT se va tripla (estimare ANIS);

Dacă și tu te-ai gândit să devii specialist în acest domeniu, este important să știi că ai nevoie să parcurgi un program de formare profesională complet – de la cursuri IT, până la proiecte independente și self-learning – ca să poți răspunde cerințelor de pe piața de profil. Pentru a te putea numi specialist în deplinătatea semnificație a cuvântului este important să-ți selectezi cu grijă resursele de învățare și perfecționare. Venim în acest sens în ajutorul tău cu un top 10 al celor mai valoroase resurse:

 

 1. Cursuri de programare Achiziționarea limbajelor de programare este esențială iar importanța urmării unor cursuri specifice este de la sine înțeleasă (cursuri PHP, cursuri SQL, Java, etc)
 2. Cursuri de grafică și design Fie că îți dorești o adaptabilitate sporită la locul de muncă, fie că îți dorești cu precădere o specializare într-o zonă mai creativă a IT-ului, cursurile de grafică și design te vor ajuta să utilizezi facil programele de editare grafică (Photoshop, Illustrator, Indesign), să realizezi animații și să obții certificări pentru programe ca  Autodesk 3Ds Max și Autodesk Maya 3D. Informațiile dobândite aici le poți completa armonios prin cursuri de web design & web development.
 3. Evenimente din domeniu Aceste tipuri de evenimente te vor ajuta să interacționezi cu influenceri ITt și persoane care lucrează în companii de profil și să afli informații de nișă, noutăți, impresii, etc. Cu alte cuvinte vei putea face networking în voie!
 4. Certificări – care atestă nivelul și domeniile în care te-ai specializat.
 5. Proiecte predefinite – la care ai acces în cadrul cursurilor IT și pentru care vei putea primi feedback de la profesorii asignați cursului.
 6. Proiecte independente – care vor fi mai mult decât piese de portofoliu. Aceste proiecte te vor ajuta să te autoevaluezi și să îți poți analiza evoluția.
 7. Comunități – locul în care persoane cu interese similare din zona de IT vor face schimb de informații și de resurse.
 8. Profesori Unul dintre punctele forte ale unui curs de calculatoare constă tocmai în faptul că ai posibilitatea să obții punctual îndrumare corectă pe anumite task-uri sau proiecte și răspunsuri la diferite tipuri de întrebări legate de modul în care trebuie să transpui cunoștințele în practică.
 9. Competiții – prin care îți vei putea testa nivelul de pregătire și vei putea identifica noi obiective de specializare.
 10. Tutoriale și documente premium (eBook-uri, analize, etc) – pe care fie le vei primi în cadrul programului educațional, fie le vei descoperi singur în mediul online.

Află mai multe despre cursurile Step IT Academy.

Facebook Comments

About Mihaela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.