Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Internet / Guest-post / Alimente care previn căderea părului

Alimente care previn căderea părului

Cred ca nu greșesc dacă afirm că parul reprezintă cea mai importanta podoabă a unui om, indiferent de podoabele pe care acesta le etalează. Datorită acestui lucru trebuie acordată o atenție deosebită ingrijirii părului, astfel încât acesta să atragă aprecieri o perioadă cat mai lunga de timp. Din pacate, nu toți oamenii se pot bucura o perioadă lungă de timp de această podoabă, pentru că la un moment dat apare caderea parului. Deși este absolut normal ca zilnic să ne cadă un anumit numar de fire de par, datorită anumitor cauze numarul acestora crește, iar rezultatul final cred că este cunoscut de toți cei care citesc acest articol.

Pe langă faptul ca aceasta afecțiune (căderea parului este o afecțiune), poate fi prevenită prin urmarea unor tratamente naturiste impotriva caderii parului sau prin utilizarea unui sampon impotriva caderii parului, mai poate fi prevenită și prin alimentație. De ce prin alimentație? Pentru că alimentația dezechilibrată joacă un rol foarte important în apariția căderii părului. Deoarece acest factor poate fi controlat cu usurință de către noi, haide să aflăm care sunt alimentele care trebuie să nu lipsească din alimentația zilnică, astfel încât să ne putem bucura de un păr bogat o perioadă cât mai lungă de timp.

Un prim semanl de alaramă cu privire la faptul că alimentația este greșită este reprezentat de pierderea strălucirii și fermității părului. Acest simptom atrage atenția asupra lipsei de fier, lipsă care conduce la apariția căderii părului. Pentru a evita acest lucru, trebuie introduse în alimentație ouale, ficatul, carnea roșie și albă precum și peștele.

Firele de păr care cad zilnic sunt inlocuite de altele. Pentru a ajuta și a accelera procesul de creștere a firelor de păr trebuie o alimentație bogată în vitamina B6. Această vitamină se regăsește printre altele în banane și germeni de grâu.

Pe lângă faptul că secreția excesivă de sebum face ca părul să devină foarte repede gras, această secreție excesivă poate cauza și apariția căderii părului. Pentru a regla nivelul sebumului secretat este important ca în alimentație să se regasească vitaminele A și C. Aceste două tipuri de vitamine se regăsesc printre altele în salata verde, brocoli, spanac, etc.

Pentru ca și sănatatea precară a scalpului poate fi un motiv care sa conducă la apariția căderii părului, chiar este foarte important ca alimentația să cuprindă alimente care să aibă grijă de sănătatea scalpului. În general produsele care conțin Omega 3 sunt indicate pentru menținerea unei sănătăți optime a scalpului.

Nu în ultimul rând, pe lângă o alimentație sănatoasă este recomandat să utilizați suplimente impotriva caderii parului.

Facebook Comments

About Mihaela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.