Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Internet / Și tu te-ai săturat de mobila veche?

Și tu te-ai săturat de mobila veche?

Mobila veche pare tristă și lipsită de valoare. Chiar și cea nouă pare uneori că ar avea nevoie de niște schimbări de design. De câte ori n-ai cumpărat o masă, niște scaune sau un birou chiar dacă nu-ți plăceau chiar tare doar pentru că te grăbeai? Ideile noastre creative nu corespund de multe ori cu ce găsim prin magazine. Nu mulțumim însă cu ce găsim și mergem mai departe. Ține totuși minte ideea următoare! Orice persoană, indiferent de abilități și creativitate își poate transforma total mobila într-o după-amiază leneșă de Duminică. Ai nevoie doar de câteva role de autocolant mobilă.

A lipi sau a construi?

Acum 100 de ani, dacă o familie avea nevoie de mobilă existau trei opțiuni: o cumpărau (și nu era ieftin deloc), o moșteneau sau și-o construiau singuri. Astăzi putem să cumpărăm câtă mobilă ne dorim. Instinctul de a face lucrurile cu mâinile noastre s-a diminuat considerabil dar nu s-a pierdut. Nevoia absolut practică de a construi ceva nu mai există însă putem restaura, înfrumuseța și transforma ceea ce cumpărăm pentru a ne satisface nevoia de nou și de frumos. Fie că lipim autocolante pe mobilă, pe frigider, pe ferestre sau pe cuierul din hol ne putem încă simți bine știind că am adus un plus de confort casei în care locuim.

Cum stai cu abilitățile practice?

Felul în care arată mașina, casa, pantofii și iarba de pe peluza din fața casei spun multe despre o persoană. Dacă n-ai mai pus de multă vreme mâna pe o pensulă și o cutie de vopsea ar fi timpul să o faci. Mult lucruri arată absolut minunat cu un strat nou de vopsea pe ele. Dacă totuși ești un mic dezastru în ale gospodăritului poți să începi cu ceva mai simplu. Lipește niște un autocolant mobilă. Câțiva metri de autocolant pot face masa veche dar atât de durabilă moștenită de la bunicul să arate din nou frumos. Adio zgârieturi, crăpături inestetice, urme, pete și suprafețe decolorate. Nu trebuie să fii expert în restaurări mobilă ci doar isteț și inventiv!

Mobilă arătoasă fără bătăi de cap

Lipitul unui autocolant mobilă e joacă de copii. O poți face oricând fără să fii specialist în decorațiuni interioare. Alegi o rolă cu modelul care ți se potrivește, măsori, tai, dezlipești folia protectoare și lipești oriunde îți place. Găsești o varietate întreagă de imitații de lemn chiar mai interesante decât lemnul din care e făcută mobila. Poți să-ți acoperi mobila cu o imitație superbă de fag, fag tirolez, cireș japonez, furnir, mahon, mesteacăn, nuc, pin sau stejar. Poți alege o varietate de nuanțe, texturi, modele și dimensiuni. Adezivul este ecologic iar autocolantele se pot dezlipi fără să lase urme.

E natural și normal să ne simțim bine făcând lucruri practice, transpirând și umblând prin praf, noroi, ploaie sau zăpadă. E normal să ne dorim să reparăm, să refacem, să redăm valoare lucrurilor din jurul nostru. Fie că ai restaurat un scaun, o masă sau ai vopsit ușa unui dulap, e bine că ai răspuns instinctului practic din interiorul tău. Dacă ești începător, lipește câțiva metri de autocolant mobilă. Dacă te simți în stare, dă o nouă strălucire unui dulap vechi, construit de niște oameni pricepuți acum 100 de ani. Important e să faci ceva!

Facebook Comments

About Mihaela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.