Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Blogosfera / Ce trebuie să știi când cumperi un patuț pentru bebe

Ce trebuie să știi când cumperi un patuț pentru bebe

bebelasPătuţul pentru copil este primul lucru pe care trebuie să îl cumperi, din toate lucrurile de care va avea nevoie copilul tău. E părerea mea personală şi o susţin. Poţi să mă contrazici oricât în secţiunea de comentarii, îţi voi da argumente! Atunci când devii părinte pentru prima dată, totul este nou pentru tine. Nu ştii ce şi cum ar trebui să faci, ce să cumperi, cum să alegi, iar această situaţie se aplică şi pentru pătuţul celui mic. Cum trebuie să fie pătuţul pentru ca cel mic să aibă parte de confort, iar tu, că părinte, să fii asigurat că ai făcut cea mai bună alegere? Îţi ofer în continuare câteva repere ce te vor ajuta:

  • Cumpără un pătuţ nou. Chiar dacă ai mulţi prieteni, cunoştinţe sau rude care îţi pot oferi un pătuţ pe care l-au folosit pentru copiii lor, de preferat este să cumperi un patut bebe nou, care să îndeplinească toate cerinţele de siguranţă. Tradiţia românească nu este foarte benefică în acest caz. Pătuţurile pentru copii transmise din generaţie în generaţie pot fi nesigure, pot avea elemente slăbite, încheieturi care scârţâie sau margini ascuţite ce pot răni copilul. Nu îţi doreşti aşa ceva, ci un pătuţ sigur şi confortabil, aşadar vei alege unul nou.
  • Verifică de fiecare dată stabilitatea pătuţului. Chiar dacă mergi la cumpărături într-un mare magazin cu articole pentru copii, nu îţi va spune nimeni absolut nimic dacă vei scutură şi zgâlţâi pătuţul.  În cazul în care vreun angajat îţi reproşează că nu ai voie să acţionezi în acest fel asupra pătuţurilor pentru copii, ignoră-l! Siguranţa copilului tău este aspectul cel mai important!
  • Ţine cont de mobilitate. Ai grijă să nu te accidentezi la rândul tău, dacă vei scutura un pătuţ pe roţi. Poate că ai nevoie de un pătuţ pe care să îl poţi lua cu tine în orice camer[, pentru a-l avea tot timpul sub supraveghere pe cel mic. Atunci când mergi în vizite la prieteni şi rude, copilul are nevoie de un loc în care să se simtă în elementul său. Un pătuţ pe roţi sau unul convertibil este tot ceea ce ai nevoie într-un astfel de caz.
  • Caută un pătuţ accesorizat cu de toate. Nu vei putea sta tot timpul lângă cel mic – în lumea în care trăim pur şi simplu nu este posibil. Găseşte acel pătuţ care să fie complet accesorizat. Va trebui să aibă jucării care să îl ţină pe cel mic ocupat. Va trebui să aibă sertare şi laterale unde să ţii lenjerii, hăinuţe şi scutece de rezervă, pentru „intervenţii” imediate şi tot ceea ce mai consideri că are nevoie bebeluşul tău, dar şi tu, pentru a-l putea mulţumi cât mai prompt.

Nu puteam să menţionez toate aceste detalii despre pătuţuri pentru copii fără să subliniez importanța saltelei. Indiferent dacă o cumperi odată cu pătuţul sau separat, asigura-te că este suficient de confortabilă, că are mărimea potrivită şi că se poate curată uşor.

Nu contează ce spun unii sau alţii, alegerea pătuţului pentru copilul tău o vei face chiar tu. Poţi să ignori toate sfaturile anterioare, dar cel puţin de unul vei ascultă: alege un pătuţ bebe care să fie SIGUR pentru cel mic!

productimage-picture-pat-copii-din-lemn-trasformabil-mini-max-bertoni-5068-800x600

Facebook Comments

About Mihaela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.