Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Blogosfera / Alegerea perechii de mănuşi de box potrivite

Alegerea perechii de mănuşi de box potrivite

Sportul trebuie să reprezinte o componentă foarte importantă din viaţă noastră. Pe lângă faptul că ne ajută să avem un stil de viaţă sănătos, sportul ajută şi în plan mental. Astfel, în zilele în care stresul acumulat atinge cote maxime, practicarea unui sport ajută la eliberarea acestuia, dar şi la o stare de linişte. Pentru cei care se lupta cu stresul zi de zi şi simt la un moment dat că s-a umplut paharul în acest sens, boxul reprezintă cea mai bună opţiune pentru eliberarea stresului acumulat. Pentru că este un sport dur, solicitant, această activitate nu poate fi practicat sub nici o formă fără un echipament box.

Deoarece acest sport implică lovituri aplicate cu pumnii, mănuşile de box reprezintă unul din cele mai importante obiecte din ceea ce înseamnă echipament box. Pentru că în momentul de faţă se regăsesc foarte multe modele de echipamente pentru box, trebuie că atunci când se achiziţionează un astfel de echipament, să se ţină cont de anumite criterii. Şi cum mănuşile de box sunt printre cele mai importante accesorii, desigur că multe criterii se referă la acestea.

Pentru că riscul de accidentare să fie cât mai redus, mănuşile de box trebuie să se fixeze perfect pe mâini, iar vârful degetelor să intre perfect în partea de sus a mănuşii. Un alt criteriu important de care trebuie ţinut cont şi care face că riscul de accidentare să fie scăzut, este reprezentat de căptuşeală mănuşilor de box. Aceasta trebuie să asigure un grad ridicat de protecţie în zona articulaţiilor degetelor precum şi în zona încheieturii mâinii. Şi dacă tot am ajuns la capitolul căptuşeală, trebuie să aduc în discuţie şi importanța materialului din care sunt confecţionate mănuşile de box. În acest moment, pe piaţă de profil, există trei tipuri de materiale, şi anume:

  • În cazul în care eşti abia la început cu practicarea acestui sport, materialul cel mai recomandat pentru mănuşi, în această situaţie, este vinilul. Caracteristica cea mai importantă a acestui tip de material este reprezentată de preţul acestuia, motiv pentru care mănuşile confecţionate din acest tip de material sunt destul de ieftine.
  • Un material ceva mai durabil decât vinilul este poliuretanul. Pe lângă faptul că sunt un pic mai durabile, acest tip de material mai are o mare calitate, aceea că imită destul de bine pielea, material din care îşi doresc să fie confecţionate mănuşile foarte mulţi practicanţi ai acestui sport.
  • Chiar dacă ocupă ultimul loc în această enumerare, pielea reprezintă cel mai bun material din care se poate confecţiona mănuşile de box. Acest tip de mănuşi este achiziţionat cel mai adesea de către cei care sunt profesionişti în acest sport, pentru că este nevoie de o investiţie destul de mare. Dacă eşti în căutarea unei asemenea perechi de mănuşi de box îţi recomand achiziţionarea acestora dintr-un magazin Joma Bucuresti.

Acestea fiind cele mai importante criterii de care consider eu că trebuie să ţii cont atunci când vrei să achiziţionezi o pereche de mănuşi pentru box, te întreb, în finalul acestui articol, care sunt criteriile de care tu ţii cont atunci când achiziţionezi un echipament sportiv, indiferent că este vorba despre echipament fotbal copii sau echipament handbal fete?

Facebook Comments

About Mihaela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.