Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Internet / Guest-post / Ce tipuri de recompense pot folosi pentru copilul meu?

Ce tipuri de recompense pot folosi pentru copilul meu?

zambiriciIndiferent de ceea ce fac, cei mici trebuie încurajați în diferite moduri. Comportamentele frumoase trebuie încurajate, iar cele mai puțin frumoase descurajate. Ca părinte trebuie să știi cum să te porți cu cel mic pentru a-l ajuta să crească și să se dezvolte într-un mod plăcut și armonios. Dacă de exemplu copilul tău învață să își facă singur ghiozdanul de școală, încurajează-l. Sunt mulți copii care nu își fac sub nici o formă singuri ghiozdanul. Tu că părinte, trebuie să cumperi genti pentru scolari, ghiozdane sau trolere potrivite, astfel încât cel mic să aibă în ce să îți transporte rechizitele. Acestea pot fi cumpărate și online, de pe site-uri că zambirici.ro.

Însă, ghiozdanul pentru fiecare zi cel mic trebuie să învețe să și-l pregătească, chiar dacă face acest lucru cu ajutorul tău. Revenim acum însă la recompensele pentru cei mici. Acestea pot fi de 4 feluri: materiale, sociale, activități preferate și simbolice. Recompensele materiale sunt sub formă de jucării, dulciuri, alimente preferate, bani sau alte lucruri materiale care celui mici îi plac. Alege-le cu încredere și oferă-le la timp atunci când vrei să încurajezi un comportament. Învață-l pe cel mic faptul că astfel de recompense pot sau nu veni atunci când face un anumit lucru, deoarece trebuie să-l înveți să facă diverse activități pentru că e normal, pentru că îi place, nu doar pentru a primi ceva anume.

Recompensele sociale sunt recompensele sub formă de încurajări. Acestea trebuie să vina în permanență, atunci când copilul face ceva bun, deoarece e important să vadă faptul că apreciezi lucrurile bune pe care le face. Încurajările sunt potrivite pentru o bună dezvoltare a puiului tău. Recompensele sub formă de activități preferate sunt recompensele ca jocurile pe PC, vizionarea de desene animate sau excursiile. La fel ca și în cazul recompenselor financiare, trebuie să-ți înveți copilul să facă lucruri și cu riscul de a nu primi aceste recompense.

Ultimile recompense pe care le aducem în discuție sunt cele simbolice. Ele sunt sub formă unor jetoane, abțibilduri și fel și fel de alte lucruri simbolice. Aceste recompense trebuie oferite frecvent pentru încurajarea comportamentelor. Oferă cu grijă recompensele și oferă-le la momentul potrivit.

Facebook Comments

About Mihaela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.