Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Concurs / Blogal initiative / Penseta! Penseta! Unde-i penseta? Dă-mi repede penseta!

Penseta! Penseta! Unde-i penseta? Dă-mi repede penseta!

imprimantaPrimul meu document printat a fost făcut cu ajutorul unei imprimante (nu mai țin minte ce nume avea și nici de care era, cu jet sau laser) care funcționa bine, impecabil aș zice, dar numai gând avea ea chef. Dacă cineva nu se purta frumos cu ea și nu îi servea tăvița cu foile de hârtie frumos aranjate, se facea foc și pară, începea să scoată zgomote ciudate și să bolborosească într-o limbă numai de ea știută. Odată am crezut că o pierd, mai avea puțin și murea în brațele mele, se înecase cu o foaie de hârtie pe care nu o mestecase bine, că era cam știrbă saraca, de veche ce era.

Cum nu știam să acord primul ajutor în asemenea cazuri, am pus mâna pe telefon și am sunat un coleg. Cu lacrimi în ochi i-am povestit printre suspine ce s-a întâmplat și l-am rugat să mă ajute și să salveze săraca imprimantă de la un sfârșit vremelnic și dureros. Știam că are experiență, că în urmă cu o lună salvase imprimanta șefului cel mare și apoi încă vreo două sau trei computere de prin firmă, deci aveam încredere în el. Știa unde să umble, ce capac să deschidă, unde să verifice, ce să facă, toată stima! El i-a dat primul ajutor chiar acolo, pe birou și a reușit să o salveze. Dar să povestesc cum a fost:

imprimanta mea

La un minut după ce l-am sunat a intrat valvârtej în birou el, colegul salvator în care eu îmi pusesem toate speranțele. Imprimanta nu mai avea mult de trăit, începuse să scoată fum, deci era grav. Eu eram în ultimul hal, tremuarm toată și lacrimile îmi șiroiau pe obraji. Îmi făceam mustrări de conștiință că eu eram vinovată de tot și toate și că nu reușisem să scot foaia de hârtie care îi râmânsese în gât. Și săraca imprimantă nu mai avea aer, nu mai putea să respire, scotea fum, era îngrozitor. Și eu eram singura vinovată! Doamne, ce tragedie!

Colegul meu nu a stat prea mult pe gânduri și a tras repede tăvița pentru hârtie, a mai desfăcut un capac, a aruncat o privire rapidă și a dat verdictul:

– Este grav! Tu ai încercat să o salvezi și mai mult ai înrăutățit situația. Jumătate din foaia de hârtie a rămas blocată și nu pot să o prind să trag de ea, nu mai am nici măcar un centimetru liber.

– Te rog doctore, salveaz-o! Trebuie să faci ceva, nu o poți lăsa să moară!

– Penseta! Penseta! Unde-i penseta? Dă-mi repede penseta!

– Nu am nicio pensetă la mine. Ce fel de doctor ești, de ce nu ai venit cu trusa de prim ajutor?

– Cum nu ai? Ce fel de femeie ești tu dacă nu ai o amărâtă de pensetă în poșetă?

– Sunt o femeie care nu are nevoie de o pensetă în timpul orelor de program. Scrie cumva în fișa postului asta și eu nu știu?

 – Și eu cu ce se scot bucățelele mici de hârtie care au blocat imprimanta? De ce ai smuls foaia? Trebuia să tragi ușor de ea, să învârți cilindrul ăsta milimetru cu milimetru și să scoți hârtia frumos, ușor, să nu se rupă.

 – Păi na, m-am cam enervat că s-a blocat și mi-am pierdut răbdarea cu imprimanta asta încăpățânată care nu vrea să asculte de mine.

 – Trebuie să înveți cum să te porți cu ea și să nu o bruschezi. Și ce stai așa? Unde-i penseta aia? Dacă o pierdem, tu ești vinovată, să știi!!

Nu am avut de ales și am plecat ca din pușcă în cutare de pensetă. Am avut noroc și salvarea mi-a venit de la o colegă din ultimul birou care avea tot ceeea ce trebuia să aibă o femeie care se respectă și care nu pleacă de acasă fără să știe că are în poșetă farduri, rujuri, pensete, rimel, forfecuțe, sticluțe de ojă, discuri demachiante și mai știu eu ce nimicuri, uneori inutile. Din fericire, de data aceasta prezența pensetei în poșeta respectivei nu s-a dovedit a fi inutilă și mi-am jurat că nu voi mai veni la birou fără să am și eu o pensetă în poșetă, chiar dacă nu scrie în fișa postului.

Nu știu ce o fi crezut în momentul acela colega binevoitoare, că nu i-am spus de ce am nevoie disperată de o pensetă. Probabil s-o fi gândit că mă plictiseam de moarte și că mi s-a pus pata să îmi retușez sprâncenele, dar pun pariu că nu i-a trecut prin minte că o banală pensetă poate salva viața unei imprimante.

După ce am revenit triumfătoare în birou cu penseta magică, colegul meu s-a apucat să scoată ce mai rămânsese din coala de hartie cu ajutorul ei, bucățică cu bucățică. Niciodată nu am văzut până atunci pe cineva care să dea dovadă de atâta răbdare, fără să se enerveze. În timpul operației complexe și de mare finețe care a durat cam zece minute, colegul mi-a mai zis câteva de “dulce” că doar eu eram capul răutăților, dar nu și-a vărsat nervii pe imprimantă, cu toate că eu mă așteptam să răbufnească în orice momet, să îi tragă un pumn sau pur și simplu să o arunce pe fereastră. Probabil știa că dacă făcea asta nu primeam prea curând altă imprimantă nouă.

După ce operația s-a încheiat cu succes, am lăsat-o câteva minute să își revină, am umplut tăvița cu foi imaculate de hârtie și am pus-o la treabă, că doar nu era să îi aduc flori și prăjituri la pat. Pierdusem prea mult timp, totul revenise la normal, asta mulțumită colegului meu, Doctor printers.

premii-campanie-canon-blogal-initiative

Dacă doriți să cumpărați o imprimantă nouă sau să o schimbați pe cea veche cu una performantă și vreți ca investiția să fie mică, nu mai stați pe gânduri și profitați de promoția Canon Cashback plus 3 ani garanție.

Mecanismul campaniei:

Dacă în perioada 01.03.2016 – 30.06.2016 achiziționați echipamente Canon care fac parte din categoria celor selectate pentru această campanie, vă puteți considera norocos! De ce? Deoarece garantat o să primiți o anumită sumă de bani înapoi (între 90 și 270 de lei) și, mai mult, o să beneficiați de o garanție extinsă (3 ani) pentru produsele Canon cumpărate de dumneavoastră.

Produsele Canon disponibile în promoție:

 • MAXIFY MB2050 – Cashback 90RON
 • MAXIFY MB2350 – Cashback 90RON
 • MAXIFY MB5050 – Cashback 140RON
 • MAXIFY MB5350 – Cashback 230RON
 • MAXIFY iB4050 – Cashback 90RON
 • i-SENSYS LBP6230dw –  Cashback 50RON
 • i-SENSYS LB7100Cn –  Cashback 180RON
 • i-SENSYS LBP7110Cw – Cashback 180RON
 • i-SENSYS MF212W – Cashback 50RON
 • i-SENSYS MF216n – Cashback 50RON
 • i-SENSYS MF217w – Cashback 50RON
 • i-SENSYS MF226dn – Cashback 230RON
 • i-SENSYS MF229dw – Cashback 230RON
 • i-SENSYS MF6140dn – Cashback 270RON
 • i-SENSYS MF6180dn –  Cashback 270RON
 • i-SENSYS MF623Cn – Cashback 90RON
 • i-SENSYS MF628Cw – Cashback90RON
 • i-SENSYS MF724Cdw – Cashback 140RON
 • i-SENSYS MF728Cdw – Cashback 140RON
 • i-SENSYS MF729Cx –  Cashback 140RON

Următorul pas pe care trebuie să îl faceți pentru a primi înapoi suma aferentă Cashback este să completați informațiile cerute în formularul pus la dispoziție de Canon pentru această campanie. Nu uitați că trebuie să faceți dovada achiziționării produsului. Dacă nu faceți asta, nu veți primi în contul bancar suma de bani aferentă cashback. Mult succes!

PIXMA-home-office_tcm136-1203921

 

Facebook Comments

About Mihaela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.