Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Internet / Speciale / Pompele centrifugale: originile și preocupările de astăzi

Pompele centrifugale: originile și preocupările de astăzi

pompeDiscuțiile cu privire la eficiența energetică a pompelor industriale şi a sistemelor de pompare a fost în curs de desfăşurare de ceva timp. Prima pompă centrifugală a fost inventată de Denis Papin în 1687. Din acel moment, pompele au făcut obiectul unui control strict în ceea ce priveşte performanţa şi capacitatea necesară.

Preocupările în ceea ce priveşte pompele centrifugale sunt:

 • funcţionarea corectă în raport cu fluxul şi presiunea cuplată cu eficienșa unităţii de rulare;
 • fiabilitate crescută şi în cele din urmă un cost al ciclului de viaţă scăzut, care va fi rezultatul final.

Pompele centrifugale pot fi clasificate în funcţie de materiale:

 • auto-grund centrifugale
 • centrifugale
 • centrifugale din material plastic

Pompele industriale de suprafaţă de la Braco sunt pompe centrifugale ce livrează un volum mare de curgere cu o livrare bună, care nu pulseazăfăcând din această companie unproducător de frunte în ceea ce priveşte pompele industriale. Aceste pompe conţin puţine piese în mişcare care duc la uzură mai mică şi mai puţină întreţinere. Modelele Braco centrifugale sunt construite din fontă, care este ideală pentru pomparea de ape curate şi pentru alte lichide care nu sunt agresive chimic sau mecanic. Pompele Braco furnizează o presiune maximă de 91,5mCA şi un debit de până la 4000 l/min.

Avantajele extinderii ciclului de viaţă al pompelor industriale

Instalarea unei noi pompe de uz industrial de suprafaţă devine din punct de vedere tehnic mai complicată şi mai costisitoare. Este o parte necesară a vieţii pentru multe companii, dar ceva ce ar prefera  evite până când nu este absolut necesar şi dovedită a fi rentabilă pe termen lung. Prin urmare are sens şi reduce costurile operaţionale şi, pentru firme,  prelungească viaţă pompei industriale de suprafaţă şi prezinte o abordare proactivă faţă de piese şi de întreţinere.

Avantajele financiare ale extinderii ciclului de viaţă al pompei industriale de suprafaţă

Pompele de grad industriale sunt folosite peste tot cum ar fi:

 • agricultură
 • industrii mecanice
 • fabrici, mori
 • sistemele de apă şi canalizare municipale
 • industria chimică, industria petrochimică
 • prelucrare alimentară

Sistemele de pompe pot funcţiona doar la capacitate maximă (BEP), atunci când acestea sunt selectate în mod corespunzător, apoi monitorizate şi întreţinute în mod eficient. Extinderea ciclului de viaţă al unei pompe este pur şi simplu o chestiune de a face ceea ce este nevoie pentru a obţine rentabilitatea corespunzătoare a investiţiei. Pompele pot reprezenta 25-50% din energia consumată într-o operaţiune de afaceri. 30-50% din energia consumată de acestea poate fi salvată prin asigurarea  inspecţiile de rutină şi întreţinerea sunt efectuate la timp. Întreţinerea corespunzătoare şi fiabilitatea centrală de întreţinere eficientă, de asemenea, ajută la prelungirea ciclurilor de viaţă prin reducerea la minimum a stresului pe arborii de transmisie, sistemele hidraulice şi piesele individuale.

Eliminarea costurilor de instalare şi Start-Up

Extinderea duratei de viaţă la pompele industriale de suprafaţă are ca rezultat mai puţine defecţiuni ale pompei. Acest lucru înseamnă firmele beneficiază de faptul nu cheltuiesc sume mari de bani pentru pompe industriale de suprafaţă noi, care necesită o pregătire extinsă a angajaţilor şi o curbă de învăţare semnificativă în întreaga organizaţie. În plus, noile pompe înseamnă costuri semnificative în analiză, măsurare şi administrare.

Câteva sfaturi pentru funcţionarea pompei în sigurnanta şi pentru un ciclu extins de viaţă

 • Nu întârzia un serviciu programat, deoarece „lucrurile merg bine” sau pentru există o presiune de timp dintr-un proiect sau client. O defecţiune sau eşec va crea probleme mai mari şi mai scumpe;
 • Managerii de producţie şi personalul tehnic trebuie dispună de o înţelegere completă a unei pompe, astfel încât design-ul, configurarea, energia, materialele şi funcţionarea tuturor se completează reciproc.
 • Realizarea unei analize profesionale a costurilor ciclului de viaţă.
 • Instalaţi cel mai bun sistem de răcire şi filtrare al uleiului. Uleiul curat, care operează la temperaturi reduse va extinde, de asemenea, durata de viaţă şi va duce la mai puţineschimbări de ulei (şi timpii morţi, care apar cu acestea).
 • Asiguraţiva pompa are parte de inspecţii regulate de la terţe părţi pentru scurgeri, agăţare, fisuri, probleme de suport de ţeavă şi defectarea supapei (în special pentru supapele de limitare a presiunii).
 • Pompe centrifuge – Asiguraţiva pivotii sunt aleşi cu grijă pentru a asigura durata de viaţă şi performanţe optime. Tratamentele termice avansate vor extinde, de asemenea,durata de viaţă şi vor reduce uzura.
 • Pivoții de înaltă performanţă, de contact unghiular cu bile pot creşte vitezele de pompare şi permite timpi mai lungi de funcţionare, în timp ce pot extinde durata de viaţă a pompei şi pot creşte eficientă acesteia.
 • Este extrem de important existe inspecţii regulate a pivotilor pentru a caută semne de uzură, probleme de lubrifiere, contaminarea şi încărcarea excesivă.
 • Pompe centrifuge – Asiguraţiva rotorul este construit din material de înalta rezistenţă pentru a rezistă solicitărilor
 • Asumarea unei obligaţii faţă de îmbunătăţirea ciclului de viaţă al pompei poate duce la economisirea de bani şi la realizarea unei performanţe înalte. Prin extinderea ciclului lor de viaţă al pompei industriale de suprafaţă, operaţiile industriale pot eficientiza procesele de lucru şi se concentreze pe maximizarea producţieiPrin cercetări eficiente, şi vorbind cu companii cu experienţă în managementul ciclului de viaţă a pompei, organizaţiile îşi pot păstra avantajul competitiv pe piaţă. De la pompe mici de apă la pompe gigant verticale, pompele Braco furnizează apă în aplicaţii care includ sisteme de alimentare cu apă pentru utilităţi rezidenţiale, comerciale, industriale şipublice.

Produsele Braco includ pompe şi sisteme de distribuţie şi de alimentare cu apă brută din fântâni şi surse de apă de suprafaţă, inclusiv:

 • Pompe industriale de suprafaţă
 • Pompe submersibile
 • Pompe drenaj

braco

Facebook Comments

About Mihaela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.