Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Internet / Speciale / Probleme des întâlnite la câinii de rasă

Probleme des întâlnite la câinii de rasă

petmartAnimalele de companie pot avea probleme de sănătate, așa cum au și oamenii. Pentru cazurile neplăcute în care căţelul tău pare să aibă o problemă de sănătate, cel mai bine este să te adresezi unui medic veterinar. Medicul veterinar va şti exact ce anume e de făcut şi îţi va prescrie cele necesare. Dacă de exemplu câinele tău este obez, el îţi poate recomanda o hrană adecvată. Încearcă hrană pentru căţeii la dietă doar după ce medicul veteriar ţi-a dat acordul.

În cele ce urmează vorbim de o serie de probleme de sănătate cu care se pot confruntă căţeii unor rase cunoscute.

  • Dereglarea sistemului autoimunitare – Husky Siberian

Frecvent, câinii din rasă Husky Siberian au probleme legate de dereglarea sistemului autoimunitar. Dereglările sistemului autoimunitar afectează fielea şi în cele din urmă părul din zona fetei începe să cadă. Dacă boală nu este tratată la timp, se poate ajunge la concecinte şi mai grave, la boli mai complicate cum ar fi glaucomul sau cataractă.

  • Probleme respiratorii – Bulldog

După cum bine ştii, această rasă de câine are nările mici, traheea îngustă şi cerul gurii moale. Pentru a evita problemele de respiraţie în cazul acestei rase, evita să îl expui căldurii excesive. Totodată, problememele de sănătate mai pot apărea la bulldogi şi din cauza oboselii.

  • Obezitatea – Labrador

Deseori Labradorii se confruntă cu problema obezităţii. De obezitate se poate scapă în timp cu o hrană adecvată, dar şi cu exerciţii fizice mai intense.

  • Epilepsia – Beagle

Din nefericire, epilepsia poate curma şi vieţile animalelor. Crudul adevăr este faptul că ea nu poate fi tratată, ci doar ţinută sub control în cazul în care nu este într-un stadiu foarte avansat. Crizele epileptice apar în general la câinii cu vârstă cuprinsă între 6 luni şi 3 ani.

Acestea sunt doar o parte din problemele de sănătate care pot apărea la câinii de rasă şi nu numai. În cazul în care ceva ţi se pare în neregulă cu animalul tău de companie, cel mai bine e să îl duci la un medic veterinar. Acesta va şti ce anume are de făcut şi va face totul pentru a-l pune înapoi pe picioare.

Facebook Comments

About Mihaela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.