Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Internet / Speciale / Curățarea hotelor: Cât de des trebuie efectuată?

Curățarea hotelor: Cât de des trebuie efectuată?

sablareCurățarea hotelor și a sistemelor de ventilație a devenit de acum mult mai ușoară. Există firme autorizate care se pot ocupa de acest lucru în locul dumneavoastră. Acestea oferă pachete de servicii atât pentru instituții, cât și pentru hotele din căminele dumneavoastră. Legislația în vigoare obligă instituțiile să curețe hotele și sistemele de evacuare. Cel mai mare pericol îl reprezintă, în special, hotele din bucătăriile restaurantelor. În hotele și tubulatura din bucătăriile restaurantelor se acumulează cantități enorme de grăsime, care de regulă nu pot fi observate din exterior.

Grăsimea depusă pe tubulatură este combustibilă și reprezintă un pericol real. Aceasta se poate aprinde chiar și de la cea mai mică scânteie. Grăsimea, nu doar că este inflamabilă, dar este și un mediu preferat de către microbi pentru a se înmulți.

Ce este serviciul de curatare hote?

Curățarea hotelor este un ansamblu de procese, care pornește cu degresarea și curățarea hotei în sine, mai apoi degresarea sistemului de evacuare și al tubulaturii. Pentru a fi siguri că totul funcționează corect și că nu există riscuri, este recomandat ca întreg sistemul să fie verificat periodic.

La ce alte servicii mai putem apela atunci când avem nevoie de o firmă de curațare hote?

O astfel de firmă se ocupă cu: igienizarea și curațarea temeinică a spațiului și podelei din bucătărie; curațarea și igienizarea zonei în care se debarasează gunoiul; curațarea filtrelor hotei de la aragaz;

Cât de des trebuie să fie curățată o hotă și întreaga tubulatură?

curatare hote

Legislatia recomandă ca serviciile de curațenie să fie făcute de cel puțin două ori pe an. Hotele pot fi curățate ori de câte ori este nevoie. În cazul restaurantelor, curățenia hotelor se poate face chiar și odată la trei luni.

Pentru curățare se folosesc detergenți speciali și substanțe care nu au efecte asupra oamenilor și nici asupra mediului înconjurător.

Știati că cele mai mari depuneri se localizează in tubulatură?

Grăsimea se poate depune atât pe tubulatura verticală, cât și pe cea orizontală. Depunerile se pot lichefia și scurge, putând deveni deveni extrem de inflamabile.

Ce fel de grăsimi se regăsesc în sistemele de ventilație?

  1. Grăsimi de ardere (grăsimi de natură lichidă): aceste grăsimi sunt incredibil de periculoase, sunt foarte ușor inflamabile, reușind să se topească la temperaturi foarte mici.
  2. Grăsimi stratificate: aceste grasimi sunt sub formă de ceară sau grăsimi de natură vegetală. Acest tip de grăsimi sunt cele mai periculoase grăsimi, fiind extrem de inflamabile.

curatare-hote

Facebook Comments

About Mihaela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.