Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Internet / Guest-post / De unde ne dăm seama că ne lipsesc din organism anumite vitamine?

De unde ne dăm seama că ne lipsesc din organism anumite vitamine?

vitamineCorpul nostru simte lipsa anumitor vitamine și reacționează ca atare. Deseori avem anumite simptome care ne arată faptul că o anumită vitamină lipsește din organismul nostru. Despre cât de importante sunt vitaminele poți afla și pe site-ul http://www.vivat-familia.ro. Totodată, aici poti gasi și alte subiecte care te-ar putea interesa. Revenim însă la simptomele care arată lipsa vitaminelor. Ar fi imposibil să le spunem pe toate într-un singur articol, fapt pentru care am ales doar câteva dintre ele.

Dacă de exemplu observi că ai pielea uscată, cel mai probabil ai un deficit de vitamina A. Vitamina A este una din vitaminele care ajută la sănătatea pielii. Dacă lipsește, acest lucru se vede de multe ori în pielea uscată, cojită și cu risc de infecție cutanată.

De multe ori, matreața nu înseamnă faptul că folosești un șampon nepotrivit, ci poate însemna faptul că ai un deficit de vitamina B8. Așadar, matreața îți poate avertiza organismul de faptul că are nevoie de vitamina B8, cunoscută și sub denumirea de biotină.

Dacă ai observat faptul că rezistența ta la infecții este una foarte mică este foarte probabil să ai nevoie de vitamina C. Vitamina C este extrem de importantă pentru organism, ea ajutând la creșterea rezistenței la infecții, dar și la reducerea oboselii, hemoragiilor sau gingivitei.

Acestea sunt o foarte mică parte din simptomele care te pot avertiza faptul ca organismul tău are nevoie de ceva vitamine. Dacă ești de părere că trebuie să iei anumite suplimente pentru a asimila diverse vitamine, cel mai bine e să mergi mai întai la medic. De cele mai multe ori aceste simtome pot ascunde și alte boli, nu doar deficite de vitamine. Poți încerca să îți iei vitaminele necesare și din fructe și legume, dar și din alte tipuri de alimente.

Dacă duci un stil de viață sănătos și mănânci de toate cu măsură, organismul tău va fi unul sănătos.

Vitamine

Facebook Comments

About Mihaela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.