Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Blogosfera / Alege Matricia, cea mai bună soluție de arhivare electronică și management de documente

Alege Matricia, cea mai bună soluție de arhivare electronică și management de documente

arhivaDe multe ori am auzit oameni spunând ,,lasă că merge și așa” sau ,,nu ai tu treabă”, ceea ce s-ar traduce cam așa: De ce te bagi tu unde nu îți fierbe oala și de ce vrei să schimbi ceva care merge și așa?. Așa cum? Așa ca și până acum! De ce vrei tu să înventezi roata? Păi nu vreau să o inventez, vreau să o folosesc ca să îmi ușurez munca, să fiu productiv, nu vreau să pierd timp aiurea. Tu, ca patron nu vrei asta? Ba vreau, dar nu am bani acum să investesc în ceva de genul arhivare electronica de documente, nu e ceva urgent, mai poate aștepta. Așa că ia treci mătăluță și caută factura aia de acum doi ani în arhivă și mai linge câteva hârtii pline de praf.

Uneori mă întreb de ce nu profităm cât mai mult de toate avantajele pe care ne oferă tehnologia și preferăm să folosim metode vechi sau clasice, sau cum vreți voi să le ziceți, pentru a face ceva care, dacă am folosi un computer și un program adecvat, totul ar merge mult mai repede și s-ar reduce considerabil timpul necesar efectuării unei operații.

arhiva acte

Și ca să înțelegeți mai bine la ce mă refer, vă dau un exemplu: Tu, ca angajat, trebuie să cauți un act vechi (să zicem o factură) vechi de câțiva ani de zile. Pașii ți se îndreaptă automat spre încăperea unde sunt depozitate toate hârțoagele, adică în arhivă, gândind că nu îți va lua mult timp să găsești ceea ce cauți, că toate hârtiile de acolo sunt aranjate după o anumită logică, respectând un anumit tipar. Și dacă nu este așa? Ce faci dacă cei care au pus hârtiile în arhivă au făcut asta neținând seama de nimic și singurul lor gând a fost să scape de teancul de hârtii de pe biroul lor? Păi în situația asta nu ai de ales decât să te apuci să lingi hârtiile îmbibate de praf, întrebându-te de ce trebuie să faci asta și de ce ești nevoit să pierzi așa de mult timp în încăperea aceea plină de praf răscolind în mormanele de hărtii, când totul se putea rezolva mai ușor? Dacă toate hârtiile acelea erau scanate și arhivate electronic totul era mai simplu pentru tine, nu?

Soluțiile Matricia pentru arhivare electronică și management de documente ar fi răspunsul la problemele de arhivare pe care le are orice firmă, indiferent de obiectul de activitate sau vechime. De ce să nu faci un minim de efort financiar ca să achiziționezi programe și să implementezi soluții care au menirea de a ușura munca, de a reduce timpul, de a crește productivitatea și implicit profitul firmei? Preferi să folosești un om sau mai multi care să caute acte vechi mai multe ore pe zi? De ce nu vrei ca sarcina asta să poată fi rezolvată în câteva minute de către un singur angajat, folosind un program electronic special? Este mai simplu așa, faci economie de timp, dar și de forță de muncă.

store

Facebook Comments

About Mihaela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.