Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Internet / Speciale / Conserve și murături pentru iarnă

Conserve și murături pentru iarnă

cos legumeA trecut foarte mult timp de când nu am mai pus conserve si muraturi pentru iarnă, deoarece ultima dată când am făcut asta, cred că în urmă cu 16 ani, s-au stricat toate. Și asta din cauza mea, recunosc. Zic asta deoarece am folosit sare fină iodată, nu am folosit conservant și am depozitat borcanele în cămara din apartament. Adevărul este că atunci nu știam prea multe despre asta, habar nu aveam de rețete, am făcut totul după ureche și din amintiri. Bunica mea făcea niste murături foarte bune și toată lumea o lăuda. Din păcate eu nu am ajuns la performanța asta și după ce am ratat în anul acela, nici nu am mai încercat. Am preferat să cumpăr ce am nevoie.

Pe de altă parte mă gândeam că în felul acesta fac și economie de bani și nici nu mai pierd timp degeaba. Nu avea rost să dau banii pe fructe și legume pentru dulcețuri și murături, să muncesc să le fac și apoi să mă trezesc că trebuie să le arunc.

Anul acesta nu a mai fost așa și mă bucur că m-am hotărât să îmi suflec mânecile și să trec la treabă. Am riscat și am câștigat. De data aceasta a fost altfel. Aveam destule borcane goale în cămară și nu le-am mai dat la prietenele mai pricepute decât mine în ale conservelor. Nu știam exact ce anume vreau să fac, dar cum toate au un început, m-am gândit că nu ar fi rău să îmi încerc norocul cu zacusca. Știam că e mult de muncă și presințeam că nu o să mă ajute nimeni, dar asta nu m-a speriat niciodată, sunt obișnuită. Îmi era teamă doar să nu pățesc ca data trecută și din cauza aceasta, înainte să plec la piață ca să cumpăr tot ceea ce aveam nevoie, am căutat pe internet tot rețeta potrivită pentru mine și chiar am reușit să fac două feluri de zacuscă.

După câteva zile mi-am zis că nu ar strica să am în cămară și câteva borcane cu murături. Cu toate că multe gospodine sunt împotriva conservantului, eu am preferat să nu risc și am apelat la ajutorul lui. Au urmat câteva zile de muncă și de drumuri repetate la piață, dar în final m-am putut mândri cu câteva borcane de murături asortate, de gogonele în oțet și de ardei capia copt în oțet. Până acum au rezistat și, din fericire pentru mine, ai mei sunt foarte încântați. Câteva borcane deja s-au golit, dar sper să îmi ajungă în iarna asta.

Am mai făcut și dulceață de prune și de piersici, chiar m-am mirat ce simplu a fost și m-am certat în gând că nu am încercat să fac asta mai demult. Adevărul este că am urmat cât am putut de bine rețetele pe care le-am ales și am încercat să mă abat cât mai puțin posibil de la ce scria acolo. Nu am mai pus cantitățile după ureche și nu m-am grăbit, am lăsat totul să fiarbă cât era nevoie. Din păcate am ratat dulceața de gogonele , ceva nu am făcut bine, nu îmi dau seama acum ce anume am greșit. Sper ca anul viitor să reușesc.

Dacă nu aveți timp sau nu vă pricepeți să pregătiți conserve pentru iarnă și nici părinți sau bunici care să vă pună borcanele pline în brațe, puteți să le cumpărați online. Da, nu vă mirați, orice se poate cumpăra așa, chiar și murăturile. Deci sfatul meu este să vizitați cosuldelegume.ro și să comandați tot ce aveți nevoie. În felul acesta economisiți mult timp și nu riscați să aruncați tot ceea ce ați făcut în cazul în care ați greșit ceva.

castraveti_in_otet

Facebook Comments

About Mihaela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.