Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Internet / Speciale / Sablarea, o metodă inovativă de curățare!

Sablarea, o metodă inovativă de curățare!

sablareSablarea este un proces mecanic de îndepartare a depunerilor de pe diverse materiale sau suprafețe. Cu ajutorul acestei metode se pot îndeparta chiar și cele mai dificile depuneri, cum ar fi rugina sau vopseaua, de pe orice tip de material solid (metal, lemn, piatră sticlă). O sablare executată corect va elimina toate impuritățile: coroziunea, arsura de laminare în straturi, funinginea, produsele petroliere solidificate ca bitum-ul sau pacura. Pentru a afla mai multe informatii despre serviciile de sablare și de cum puteți beneficia de servicii de o calitate superioară dați un click aici.

Tipuri de sablare:

 • Sablarea cu gheață carbonică: sablarea cu CO2 este precisă și non-toxică. Este unica metodă de curățare industrială rapidă, 100% ecologică și care nu afectează în niciun fel suprafața curățată.  Poate fi folosită pentru curațarea echipamentelor electrice, gheața carbonica este uscată și nu conduce electricitatea.

 • Sablarea cu bicarbonat de sodiu: mai este numită și sablare cu sodă, procedeu folosit pentru curățarea și restaurarea suprafețelor delicate. Bicarbonatul de sodiu se numară printre cele mai delicate abrazive și nu atacă suprafața curățată. După sablarea cu bicarbonat suprafețele nu raman rugoase și pot fi cu usurință vopsite sau recondiționate. Este o metodă 100% non-toxica, necorozivă, și nu lasă reziduuri abrazive. Soda este solubila în apă.

 • Sablarea cu nisp: pentru că nisipul este un material atât de accesibil și ieftin, acest tip de sablare este unul dintre cele mai utilizate procese de sablare. Cu ajutorul sablării cu nisip se pot netezi, finisa și curăța suprafețele. Granulele abrazive sunt proiectate direct pe suprafața materialului cu ajutorul aerului comprimat (compresor). Curăță depuneri foarte dificil de îndepărtat, cum ar fi rugina, grund, coroziunea, tunder.

Tipuri de abrazivi recomandați pentru sablare:

 1. Oxid de aluminiu: îndepartează vopseaua și e folosit pentru curațenia generală sau gravarea sticlei;
 2. Carbid de silicon: elimină vopseaua și rugina și este popular pentru gravarea sticlei;
 3. Margele de sticlă: folosite pentru curațenia generală;
 4. Pietriș din plastic: folosit pentru a îndeparta vopseaua, fara a distruge suprafețele moi (fibra de sticlă);
 5. Zgura de carbune: folosită pentru a elimina rugina, vopseaua și crustele de pe oțel;
 6. Coji de nucă: utilizate pentru îndepartarea și curățarea vopselei de pe suprafețele delicate (lemn);
 7. Pietris din otel: elimină rugina, vopseaua și crusta de pe oțel;
 8. Știuletele de porumb: folosit pentru curățarea suprafețelor delicate, în special a suprafețelor din piatră și sticlă.

Fenomene de sablare pot fi observate chiar și în natura, un bun exemplu este eroziunea eoliană a solului sau a unor forme de relief.

sablare

Facebook Comments

About Mihaela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.